Obrenovac, 16.04.2024

FILM KRISTINA PONOVO ĆE BITI PRIKAZAN U BEOGRADU


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 21.03.2023.
Nakon velikog uspeha u svetu i brojnih priznanja, otvoriće MARTOVSKI FESTIVAL

Foto:Promo


Igrano-dokumentarno ostvarenje "Kristina", reditelja Nikole Spasića, biće prikazano u Domu omladine, na dan otvaranja jubilarnog 70. Martovskog festivala, koji će početi 28. marta.

Sinopsis filma otkriva da je reč o izuzetno lepoj žena srednjih godina koja pokušava da razume svoju prošlost i svoj identitet koristeći alternativne metode i terapije, u nadi da će tako pronaći smisao svog života, odgonetnuti porodične odnose i razumeti svoj duboki osećaj tuge i usamljenosti.

Ostvarenje “Kristina” je u 2022. godini osvojilo više međunarodnih priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FIDMarseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji međunarodni film na Merlinka Festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote.

Izglasan kao treći najbolji domaći film u 2022. od strane grupe kritičara portala Filmoskopija.

Filmu u 2023. predstoji ništa manje uzbudljiv festivalski život, otvaranje nekih novih kontinenata, i kandidature za neke od najprestižnijih evropskih nagrada.

Režiju filma potpisuje Nikola Spasić a scenario Milanka Gvoić koji su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma je Kristina Milosavljević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE