Obrenovac, 24.08.2019

Dramska trupa 'Krug 6' i ove godine putuje u Francusku


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.05.2018.
Gimnazija u Obrenovcu neguje saradnju sa Gimnazijom u Le Manu

Foto:Printscreen
Gradska opština Obrenovac i ove godine pobrinula se za troškove prevoza članova dramske trupe „Krug 6“, koje će u periodu od 14. do 21. maja ugostiti Gimnazija „Gabrijel Tušar“ u Le Manu u Francuskoj. Trupu čine obrenovački gimnazijalci koji od 2011. godine neguju zvaničnu međunarodnu saradnu sa Gimnazijom u Le Manu. Veliko prijateljstvo ogleda se kroz međusobnu razmenu učenika i profesora, uglavnom jedanput godišnje, a sve u okviru pedagoško-prosvetne saradnje, pozorišne umetnosti i kulture.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić istakao je da je zadovoljstvo podržati ovakve aktivnosti.

„Ovo je odlična prilika za učenike i mi je rado podržavamo novčano i na svaki drugi način. Za decu je ovo neprocenjivo iskustvo, lepo je sticati nova prijateljstva i videti jednu od najrazvijenijih zemlja Evrope, a i odlična je prilika da provere znanje francuskog jezika. U istoj meri u kojoj ulažemo u izgradnju novih fiskulturnih sala, kao što se trenutno gradi nova sala u Skeli, kao što je završena sala u Prvoj obrenovačkoj školi, kao što će vrlo brzo početi i dogradnja škole u Zvečkoj i izgradnja nove sale, bitne su nam i ove vannastavne aktivnosti koje pokazuju inicijativu i same škole i učenika i pokazuju da mi u ovom gradu imamo mladost na koju možemo da računamo“, rekao je Blažić.

Profesorka francuskog jezika LJiljana Ostojić Zečević objasnila je da dramska trupa postoji već 18 godina, a ove godine će obeležiti 10 godina saradnje sa Gimnazijom ”Gabrijel Tušar” iz Le Mana u Francuskoj.

„Ove godine je zanačajan jubilej prijateljstva između naše i gimnazije iz Le Mana. U subotu putujemo u Francusku, a naši prijatelji će nam uzvratiti posetu na jesen“, kazala je LJiljana Ostojić Zečević.

Juče je u velikoj sali Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“ dramska trupa odigrala za učenike Gimnazije predstavu „Hibernatus“. Ovaj pozorišni komad izvodi se na francuskom jeziku, a večeras će, od 19 časova, biti predstavljen svim građanima Obrenovca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE