Obrenovac, 13.08.2022

KONKURS ZA TALENTOVANE VIOLINISTE


Izvor: nova.rs/Mona Cuki─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2022.
Stefan Milenkovi─ç dr┼żi master klas

Foto:Promo


Violinista Stefan Milenkovi─ç i nacionalna platforma "Srbija stvara" organizuju drugi po redu me─Ĺunarodni master klas violine u Srbiji, namenjen talentovanim u─Źenicima i studentima klasi─Źne violine. Ovogodišnji master kamp na koji se mogu prijaviti kandidati iz celog sveta bi─çe odr┼żan u Novom Sadu od 7. do 19. avgusta, a prijave je potrebno poslati najkasnije do 10. juna.

Program dvonedeljnog kampa kreirao je Milenkovi─ç na osnovu više od dvadeset godina pedagoškog iskustva na nekim od najpresti┼żnijih svetskih muzi─Źkih koled┼ża, me─Ĺu kojima i D┼żulijard škola u Njujorku, ali i na osnovu raznih edukacija koje je i sam poha─Ĺao. Jedan od najve─çih srpskih violinista i najmla─Ĺi diplomac na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, poslednjih godina bio je i redovni profesor violine na Univerzitetu Ilinois i gostuju─çi profesor na Muzi─Źkoj Akademiji u Beogradu.

Polaznici master klasa poha─Ĺa─çe svakodnevne teorijske i prakti─Źne grupne i individualne ─Źasove, dnevne ─Źasove fizi─Źke spreme specifi─Źno razvijene za muzi─Źare, kao i tehnike specijalizovanog disanja posebno relevantnih za javne nastupe.

Prijave za master klas traju do 10. juna, nakon ─Źega ─çe najkasnije do 18. juna Milenkovi─ç odabrati najbolje kandidate, koji ─çe potom u avgustu poha─Ĺati dvonedeljni program u Muzi─Źkoj školi "Isidor Baji─ç" u Novom Sadu. Više detalja o programu, propozicijama i uslovima poha─Ĺanja master klasa svi zaintersovani mogu prona─çi na zvani─Źnoj internet stranici Stefana Milenkovi─ça.

- Izuzetno sam uzbu─Ĺen što ─çu i ove godine u Srbiji odr┼żati intenzivan speacijalizovan violinski kurs – i to baš u Novom Sadu, Evropskoj Prestonici Kulture. ┼Żelja mi je da polaznici ovog kampa dobiju veoma temeljno i sveobuhvatno znanje koje ─çe im koristiti u svim dimenzijama njihovog violinskog i umetni─Źkog razvoja, ali i da prime zdrave i prakti─Źne principe korisne za samouvereno kormilarenje fascinantnim – ali i zahtevnim – svetom muzi─Źkog biznisa. Veoma mi je drago što je ovaj kurs ponovo organizovan u saradnji sa nacionalnom platformom Srbija stvara - ─Źiji sam kreativni ambasador - jer je upravo podrška upu─çena mladim umetnicima jedna od osovina misije kojoj smo zajedni─Źki posve─çeni. Jedva ─Źekam i vidimo se u avgustu - poru─Źuje Stefan Milenkovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE