Obrenovac, 16.04.2024

TEŠKA PRIČA


Izvor: Nova.rs/Mona Cukić/Lokalne novine | Obrenovac, 24.08.2022.
Istinita priča o princezi Dajani i njenim sinovima

Foto:Cassidy and Leigh / Shutterstock Editorial / Profimedia


Dvadeset pet godina nakon njene tragične smrti, Džejms Paterson objavio je potresnu istinitu priču o životu princeze Dajane kao majke i svetske ikone naslovivši je jednostavno "Dajana, Vilijam i Hari". Ali, ono što stoji između tih korica nije ni malo jednostavno.

Iako poznat po detektivskim pričama, trilerima, naučnoj fantastici i ljubavnim romanima, kao i romanima za tinejdžere, slavni pisac ovog puta svetu predstavlja novo, od njega možda i neočekivano delo. Izdvojeni delovi iz ove knjige i ocene svetskih magazina najavljuju novi bestseler.

„Sa trinaest godina postala je lejdi Dajana Spenser. Sa dvadeset godina, princeza od Velsa. U dvadeset prvoj stekla je svoju najvažniju titulu – Majka.“

Od trenutka kada su Vilijam i Hari rođeni u kući Vindzor, postali su centar sveta njihove mlade majke.

"Imam dva veoma zdrava, jaka dečaka. Shvatam koliko sam srećna", podseća se Dajana svakog jutra, piše Paterson. Ali, čak se i princeza od Velsa pita: Da li sam dobra majka?

Dajana se suočila sa naizgled nemogućim izazovom: jedan sin je predodređen da bude kralj Engleske, a drugi rešen da pronađe svoj put. Ona ih uči da poštuju kraljevsku tradiciju, čak i dok se usuđuju da je prekinu.

"Ponekad bih poželela vremeplov", kaže Dajana dok Vilijam i Hari odrastaju, ni ne sluteći da će imati manje od jednog zajedničkog života. Čak i nakon što je otišla, njeni sinovi slede majčino vođstvo - i njeno srce.

Kako godine prolaze, a Vilijam i Hari odrastaju i formiraju sopstvene porodice, oni nastavljaju sa Dajaninom imenom, sličnošću sa njom i njenim neuporedivim duhom.

"Bila je najbolja majka na svetu", rekli su prinčevi na obeležavanju desetogodišnjice Dajanine smrti.

"Zabavno i ubedljivo. Ovo je prva velika knjiga o Dajani lično, majci dvojice prinčeva." (Publishers Weekly)

"Fanovi kraljevske porodice će proždirati ovu biografiju dobrog tempa koja daje novi uvid u kuću Vindzor. Pročitaćete je do zalaska sunca i otići razmišljajući o princezi od Velsa i njena dva sina sa novom perspektivom." (Men’s Journal)

"Džejms Paterson primenjuje svoje spisateljske veštine na istoriju iz stvarnog života sa romanesknim stilom u ovoj duboko ličnoj i otkrivajućoj biografiji porodice sa najvećom pričom na svetu, od vodećeg svetskog autora bestselera." (People)

Knjiga pod nazivom "Dajana, Vilijam i Hari" od 15. avgusta dostupna je čitaocima širom planete.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE