Obrenovac, 13.08.2022

TOMA NAJGLEDANIJI U 2021.


Izvor: nova.rs/Jelena Koprivica/Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2021.
Film 'Toma' ubedljivo je najgledaniji domaći film u 20221. godini, sa više od 675 hiljada gledalaca, saopštio je Filmski centar Srbije

Foto:Projekat 'Toma'/Aleksandar Leti─ç


Samo su dva filma u 2021. godini zabele┼żila rekordnu gledanost – „Toma“ i „Ju┼żni vetar: Ubrzanje“, pokazuje godišnji osvrt Filmskog centra Srbije o poseti doma─çim bioskopima i gledanosti srpskih ostvarenja.

Tokom 2021. godine, koja je, izme─Ĺu ostalog, bila obele┼żena pandemijom, i skra─çivanjem, pa i kratkotrajnim zatvaranjem bioskopa, premijerno je prikazano 15 srpskih dugometra┼żnih filmova.

Od tih 15 filmova devet je bilo podr┼żano od strane Filmskog centra Srbije i to „Jedini izlaz“, „Kelti“, „Ju┼żni vetar: Ubrzanje“, „Ne─Źista krv – Greh predaka“, „Nebesa“, „Pucnji u Marseju“, „Toma“, „Strahinja Banovi─ç“ i „Nije loše biti ─Źovek“.

U godini za nama u redovnoj bioskopskoj distribuciji bila su ostvarenja: "Jedini izlaz", "Kelti", "Ju┼żni vetar: Ubrzanje", "Ne─Źista krv - Greh predaka", "Nebesa", "Pucnji u Marseju", "Toma", i "Nije loše biti ─Źovek". Tako─Ĺe, i "Oaza" Ivana Iki─ça koje je premijerno prikazana na Venecijanskom festivalu prošle godine.

Bioskopski gledaoci mogli su da vide i još dva filma - "Lihvar" i "Vampir".

Najve─çi bioskopski hitovi bila su ostvarenja "Toma", u re┼żiji Dragana Bjelogrli─ça, koji je premijerno prikazan letos na Sarajevo film festivalu i "Ju┼żni vetar: Ubrzanje", koji je potpisao Miloš Avramovi─ç, prvi put prikazan na Puskom festivalu.

Oba ostvarenja imala su rekordnu gledanost u Srbiji, ali i regionu. No, ubedljivo najgledaniji film u 2021. godini u Srbiji je "Toma". Ostvarenje Dragana Bjelogrli─ça o ┼żivotu peva─Źa Tome Zdravkovi─ça pogledalo je gotovo dvostruko više ljudi od drugog najpopularnijeg filma u godini za nama "Ju┼żni vetar: Ubrzanje", u kojem glavnu ulogu tuma─Źi Miloš Bikovi─ç. 

https://www.youtube.com/watch?v=yzCRS7X-I2c

"Tomu" je, zaklju─Źno sa 22. decembrom, pogledalo 675.188 gledalaca u Srbiji. Ukoliko se tome pridoda i bioskopska publika u Bosni i Hercegovinu, onda ta cifra iznosi - 885.910 gledalaca, pokazuju podaci FCS-a.

Avramovi─çev nastavak filma "Ju┼żni vetar" iz 2018. godine - "Ju┼żni vetar: Ubrzanje" pogledalo je 389.769 gledalaca u Srbiji, a uklju─Źuju─çi i BiH brojka je - 502.060 gledalaca.

https://www.youtube.com/watch?v=t1Jzut6esII&t=52s

Zapa┼żenu gledanost u srpskim bioskopima u 2021. godini imali su i filmovi "Jedini izlaz" i "Ne─Źista krv - Greh predaka", navodi se u izveštaju FCS-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE