Obrenovac, 02.10.2022

NAJTRAŽENIJI GLUMCI U SRBIJI


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 28.07.2022.
Nećete verovati ko je na vrhu ove liste sa čak 20 projekata na ČEKANJU, a za koga NEMA MESTA

Foto:Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Dragan Kadić, Stefan Jokić, Shutterstock, Nemanja Nikolić


Magazin Varajeti godina baš u ovo vreme objavljuje listu najbolje plaćenih glumaca i glumica na svetu. Slično kao u svetu, i kod nas u filmskom biznisu glavnu reč imaju muškarci, ali su podaci o honorarima domaćih zvezda poslovna tajna. Ekipa Kurira napravila je malo istraživanje i kontaktirala s nekoliko producenata kako bismo došli do godišnje liste najtraženijih dramskih umetnika.

Na vrhu liste su Miloš Biković, Goran Bogdan i Milan Marić. Nakon premijere četvrte sezone serije "Čudnije stvari" na Netfliksu, na listi se mora naći mesto i za Nikolu Đurička, ali i za Predraga Mikija Manojlovića. Miki je godinama najplaćeniji srpski glumac, kako tvrde naši sagovornici, drži i dalje najbolju cenu po danu snimanja kod nas.

Što se glumica tiče, godinama je najtraženija srpska glumica Mirjana Karanović, ali njeno prvo mesto narednih godina može da ugrozi Jasna Đuričić, koja je dobila priznanje za Najbolju evropsku glumicu. U top tri sigurno će dugo još ostati Branka Katić, a mlade snage koje su sve traženije su Tihana Lazović i Jovana Stojiljković. Uspeh s filmom "Toma" otvoriće put prema vrhu liste Tamari Dragičević, a neće biti iznenađenje da naredne godine tu vidimo i Ninu Janković.

Dragan Bjelogrlić: Uspešan producent i kreator TV serija

Dragan Bjelogrlić bio bi na vrhu ove liste, ali je morao da zapostavi svoju glumačku karijeru. Proslavljeni umetnik trenutno radi nastavak "Tajkuna", ali se posvetio profesuri i produciranju filmova i serija. Uskoro kreće sa snimanjem sage "Ja, Pink Panter", ali i treće sezone velikog hita "Senke nad Balkanom".

Prošle godine ostvario je ulogu u filmu i seriji "Nečista krv", ali i uspeh kao reditelj i producent s projektom "Toma". Glumac, ipak, nije zapostavio i pozorišnu karijeru, pa igra u dve veoma uspešne predstave - "Putujuće pozorište Šopalović" i "Let iznad kukavičjeg gnezda".

Top 5 muškarci

Miloš Biković: Na čekanju ima 20 scenarija

Miloš Biković u naše živote ušao je kao dete, ali mu je slavu doneo angažman u filmu "Montevideo, bog te video". Osim u Srbiji, godinama ima uspešnu karijeru u Rusiji. Od prvog honorara tamo kupio je majci stan. Na čekanju uvek ima više od 20 scenarija, a trenutno radi nastavak "Južnog vetra", kao i ruski film "Izazov", koji se snima u svemiru.

Goran Bogdan: U isto vreme u tri serije

Goran Bogdan najtraženiji je glumac u regionu. Samo u 2022. godini gledali smo ga u serijama "Močvara", "Područje bez signala" i "Šutnja". Pre nekoliko dana završio je snimanje filma "Živi i zdravi" scenariste i reditelja Ivana Marinovića. Angažman na televiziji doneo mu je nominaciju za Srce Sarajeva za najboljeg glumca.

Milan Marić: Posle Tome igra Lauševića

Milan Marić je nakon filma "Toma" postao miljenik publike od Vardara do Triglava. Vrata svetske slave otvorila mu je uloga u ruskom filmu "Dovlatov". U godini 2022. snimao je i dve nove serije, a posebno se s nestrpljenje očekuje "Pad", ekranizacija romana "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića. Marić igra slavnog glumca.

Miki Manojlović: Tražen po celoj Evropi

Predrag Miki Manojlović godinama važi za najplaćenijih domaćeg glumca. Trenutno radi seriju "Južni vetar", a na jesen Bjelogrlićem film "Lančana reakcija". Na Paliću nedavno je prikazan njegov novi film "Stric". Takođe, snima uspešno u Francuskoj, ali i drugim evropskim zemljama.

Nikola Đuričko: Veliki uspeh u Americi

Nikola Đuričko jedan je od najpopularnijih glumaca sa ovih prostora, a njegov put je u poslednje vreme usmeren ka Holivudu. Ceo svet ga hvali zbog epizode u Netfliksovoj seriji "Čudnije stvari". U domovini će raditi nastavak "Munja", ali ima želju da snimi svoj debitantski igrani film.

Top 5 dama

Mirjana Karanović: Plodna faza velike karijere

Mirjana Karanović u jednoj je od najplodnijih faza u svojoj bogatoj karijeri. Prošle godine ostvarila je sjajnu ulogu u seriji "Porodica", gde je dočarala Miru Marković. Gledali smo je i u nastavku "Ubica mog oca" i komediji "Advokado", a trenutno priprema svoj drugi igrani film "Majka Mara".

Jasna Đuričić Najbolja evropska glumica

Za Jasnu Đuričić njene kolege kažu da je najveća srpska glumica danas. Odavno je ispisala istoriju srpskog teatra kao najmlađa dobitnica priznanja Dobričin prsten i sa četiri osvojene Sterijine nagrade, a s filmom "Quo vadis, Aida?" dobila je priznanje Evropske akademije za najbolju glumicu u 2020. godini. Velika nagrada tek treba da joj donese nove angažmane.

Branka Katić: Veliki povratak u domaći teren

Branka Katić pre nekoliko godina vratila se u svoj rodni Beograd. Radila je od tada petu sezonu "Ubica mog oca", ali i film Koste Đorđevića "Žal". Pre manje od mesec dana završila je rad na projektu "U klinču", gde joj je partner Nikola Kojo. Postala je i članica Beogradskog dramskog pozorišta.

Tihana Lazović: Mlada zvezda regiona

Hrvatsku glumicu Tihanu Lazović naša publika je upoznala pre svega u serijama "Novine", "Tajkun" i "Jutro će promeniti sve", ali i kao devojku glumca Baneta Trifunovića. Trenutno živi na relaciji Zagreb-Beograd, a gledali smo je u "Području bez signala" i "Šutnji".

Jovana Stojiljković: Put od "Klipa" do "Južnog vetra"

Jovana Stojiljković je bez sumnje najtraženija mlada dramska umetnica. Počela je kao tinejdžerka u filmu "Klip", pa je kasnije upisala glumu kod Dragana Petrovića Peleta. Pažljivo bira uloge, a gledali smo je u "Južnom vetru" i "Području bez signala", gde je ponovo nakon "Senki nad Balkanom" delila kadar s dečkom Goranom Bogdanom.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE