Obrenovac, 28.05.2020

DVE SVETSKE PREMIJERE NA 'RING RINGU'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 01.05.2019.
Šta donosi Festival nove muzike u Beogradu od 15. maja

Foto:MANJA HODOLKOV/PROMO
Međunarodni festival nove muzike "Ring Ring" biće održan od 15. do 20. maja u Studentskom kulturnom centru i Studiju 6 Radio Beograda, a predstaviće dve svetske premijere i niz solo nastupa muzičara iz različitih delova sveta.

Organizatori najavljuju nastup dvoje vrhunskih džez pijanista, Satoko Fujii iz Japana i Achima Kaufmana iz Nemačke, koji prevodi svoj trio. Kada je klavir u pitanju, njima će parirati domaća pijanistkinja Nataša Penezić svojim programom "Piano & Voices", kao i sve traženija improvizatorka Marina Džukljev.

Ponovo na "Ring Ringu" gostuju Isabelle Duthoit, Franz Hautzinger, Hans Koch i Jonas Kocher, dok će se fri džezeri Daniel Levin i Edoardo Marraffa prvi put predstaviti beogradskoj publici.

Festival počinje 15. maja u SKC-u domaćim projektom "Eseji o mikrofoniji" i "Metamorphic songs" (Srbija/Austrija/Francuska), u kojem učestvuju Svetlana Spajić, Marina Džukljev, Tijana Stanković, Isabelle Duthoit, Lav Kovač, Franz Hautzinger, Bogdan Ranković i Ervin Malina.

Zatim će Isabelle Duthoit & Franz Hautzinger (Francuska/Austrija) nastupiti i drugog festivalskog dana, takođe u SKC-u, te Natsuki Tamura & Yoshino (Japan) i Satoko Fujii (Japan), dok će se 17. maja predstaviti Nataša Penezić, te Daniel Levin (SAD).

Dan kasnije u SKC-u najavljeni su saksofonista Edoardo Marraffa (Italija) i Dieter Kovačič, poznatiji kao "dieb 13" (Austrija), dok će pretposlednjeg festivalskog dana nastupiti perkusionista Antez (Francuska) i Hans Koch/Jonas Kocher/Gaudenz Badrutt (Švajcarska).

Festival će zatvoriti 20. maja u Studiju 6 Achim Kaufmann trio "Grunen" (Nemačka).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE