Obrenovac, 24.08.2019

OTKRIVANJE SPOMENIKA KARLU MALDENU TEK NA JESEN


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.06.2018.
Umesto Daglasa u Beograd stiže Džejms Vuds

Foto:Profimedia
Otkrivanje spomenika Karlu Maldenu, američkom glumcu srpskog porekla koji je nagrađen Oskarom, u Jugoslovenskoj kinoteci, umesto najavljenog 13. jula, biće odloženo za jesen, najverovatnije za septembar.

Promenu datuma inicirao je vajar kome je potrebno dodatno vreme za izradu završnih detalja, ali i Majkl Daglas.

"Imaćemo više vremena da u Beograd dođu Džejms Vuds i Daglas, koji su izrazili želju da prisustvuju ovom događaju", rekao je Dobrivoje Tanasijević Dan Tana i dodao da se još traži novi datum za tu ceremoniju, jer on zavisi od obaveza članova porodice našeg oskarovca, slavnih glumaca, ali i državnog vrha s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na čelu.

Čuveni producent je inicijativu za otvaranje legata i podizanje spomenika Karlu Maldenu pokrenuo pre tačno pet godina. Malo je poznato i da je holivudski velikan Džejms Vuds ("Bilo jednom u Americi", "Vampiri"...) 1999. godine predvodio demonstracije protiv bombardovanja Jugoslavije i da je bio žestok u osudi tadašnje američke zvanične politike. Vudsova baba po majčinoj strani je poreklom iz Srbije, a on je poznat po najvećem koeficijentu inteligencije u Holivudu. Njegov IQ je 180.

Karl Malden je bio američki glumac srpsko-češkog porekla, a pravo ime mu je Mladen Sekulović. Iako rođen u Čikagu, odrastao je u obližnjem gradu Geriju, u Indijani. Snimio je 65 filmova, a neki od najpoznatijih su "Tramvaj zvani želja", "Na dokovima Njujorka" i "Paton". U Beogradu je glumio u filmu "Suton", a značajna je i njegova uloga u TV seriji iz sedamdesetih godina prošlog veka "Ulice San Franciska".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE