Obrenovac, 24.05.2019

Joko Ono poziva žene da budu deo 'Buđenja' u Beogradu


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 03.07.2018.
Sve žene pozvane su da učestvuju u najvećoj regionalnoj izložbi savremene umetnosti

Foto:Profimedia
U okviru predstojećeg 57. Oktobarskog salona, najveće regionalne izložbe savremene umetnosti, koja će se održati u Beogradu od 15. septembra do 28. oktobra svoje umetničke radove i projekte predstaviće i Joko Ono koja poziva žene Srbije koje su bile žrtve rodnog nasilja da budu deo projekta "Buđenje".

"Žene svih godina, iz svih zemalja sveta: Pozivamo vas da pošaljete svoje svedočenje o zlu koje vam je naneto zato što ste žena. Napišite ga na svom jeziku, svojim rečima, i pišite koliko god otvoreno želite. Možete ga potpisati imenom, ako hoćete, ali nemojte stavljati prezime. Pošaljite samo fotografiju svojih očiju. Iskazi o zlu i fotografije očiju biće izloženi kao deo moje instalacije "Buđenje", od 15. septembra do 28. oktobra, 2018. na 57. Oktobarskom salonu, "Čudo kakofonije", Beograd. Instalacija "Buđenje" nastavlja da raste i biće izložena u mnogim zemljama. Zaista se nadam da ćete učestvovati. Joko Ono, 1. Maj 2018.", glasi poziv poznate umetnice i životne saputnice Džona Lenona.

Ovim uputstvom, upućenim isključivo ženama, Joko Ono nudi katarzu i mogućnost isceljenja ženama čija su tela i duše bili ugroženi činom rodne agresije. Njima se pruža mogućnost da svoje priče saopšte javno iskazom u prvom licu, navode iz Kulturnog centra Beograda.

Oni dodaju da žene svoje iskaze i fotografije svojih očiju donesu lično ili ih pošalju poštom na adresu: BUĐENjE/ARISING OKTOBARSKI SALON, Kulturni centar Beograda, Knez Mihailova 6/I, Beograd, Srbija ili imejlom na oktobarskisalon@kcb.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE