Obrenovac, 22.08.2019

'KOŠTANA' PONOVO NA SCENI


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 04.02.2019.
Jug Radivojević režira operu u Narodnom pozorištu

Foto:Printscreen
Premijera opere "Koštana" Petra Konjevića u režiji Juga Radivojevića je 6. aprila, najavila je Ivana Vujić, upravnica nacionalnog teatra.

Potom je napomenula da će opera u toku godine imati i niz drugih aktivnosti, da će vratiti, odnosno iznova ustanoviti matine - operu za najmlađe a bariton Miodrag D. Jovanović je govoreći o procesu rada, između ostalog, rekao:

- Petar Konjević je po mnogima najznačajniji srpski kompozitor. Opera "Koštana" spada među najbolja operska dela srpskih kompozitora. Tekst drame Borisava Stankovića u najvećoj meri čini i libreto opere. "Koštana" je počela svoj scenski život kao komad sa pevanjem popularnih pesma, koje je Konjević osavremenio modernim muzičkim jezikom. Uspeo je da sve narodne motive i teme obradi, sprovede, ukomponuje u jedan i danas savremen muzički jezik. Opera "Koštana" je delo koje je obeležilo našu istoriju, deluje jako kompleksno i raduje me što se posle 60 godina vraća na scenu Narodnog pozorišta - kazao je Jovanović, dodajući da za sve te godine "notni materijal nije sređen" te je to poseban izazov u njihovom radu.

Operom "Koštana" diriguje Ana Zorana Brajović, a uz Jovanovića koji će se naći u ulozi Mitketa, na sceni Narodnog pozorišta nastupiće Nenad Jakovljević (Hadži Toma), Nataša Jović Trivić (Kata), Dejan Maksimović (Stojan), Nataša Rašić (Vaska), Aleksandra Angelov (Salče)...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE