Obrenovac, 24.08.2019

Hor Sretenjskog manastira nastupa u Beogradu


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2018.
Želja članova hora bila je da koncert održe na dan kada se slavi oslobođenje Beograda, kao još jedan dokaz bliskosti i međusobnog poštovanja dva naroda

Foto:Promo
Narodne, patriotske, duhovne pesme i romanse u izvođenju hora Sretenjskog manastira iz Moskve evociraće sećanje i podsetiti srpsku i rusku javnost o veličini doprinosa Rusije u oslobađanju Balkana od fašizma, ali i očuvanju srpske državnosti i hrišćanskog identiteta.

Hor Sretenjskog manastira mnogo puta je nastupao u Kremlju pred stranim delegacijama i gostima predsednika Ruske Federacije, no sada priliku da ga čuje imaće i srpska publika i to 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda, u Sava centru.

Želja članova hora bila je da koncert održe na dan kada se slavi oslobođenje Beograda, kao još jedan dokaz bliskosti i međusobnog poštovanja dva naroda. Od 2005. godine, hor Sretenjskog manastira je postao glavni hor koji prati službe Njegove Svetosti Patrijarha i njegove pastoralne posete eparhiji Ruske pravoslavne crkve u Rusiji i inostranstvu.

Sastav i izbor glasova hora Sretenjskog manastira nema premca u svetu i to je svakako zasluga dirigenta hora - Nikona Stepanoviča Žile, zaslužnog umetnika Rusije, diplomiranog muzičara Ruske muzičke akademije, koji potiče iz svešteničke porodice. Čak 30 solista, čiji muzički nivo je bez premca, čine hor Sretenjskog manastira fenomenom svetske muzike.

U Beogradu će hor Moskovskog Sretenjkog manastira nastupiti sa novim programom "Krila anđela".

Pred očima gledaoca će biti muzička istorijska retrospektiva prijateljstva naših naroda, vojničke pesme, hronika Oslobođenja Beograda kao i pesme iz redovnog crkvenog služenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE