Obrenovac, 24.08.2019

'KRCKO ORAŠČIĆ' U NARODNOM POZORIŠTU


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 05.02.2019.
Prvak Nacionalne opere Ukrajine dolazi u Beograd

Foto:Narodno pozorište
Večeras u 19.30 na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, biće izveden balet P. I. Čajkovskog "Krcko Oraščić“ u kojoj gostuje prvak Nacionalne opere Ukrajine "T. Ševčenko" Denis Nedak u naslovnoj ulozi. Nedak je poslednjih godina čest gost našeg Baleta.

U predstavi učestvuju solisti, celokupni ansambl Baleta i Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića, kao i članovi Dečijeg hora "Horislavci" u ulogama Anđela.

Scenografiju i kostime kreirala je Angelina Atlagić.

Balet "Krcko Oraščić", premijerno je izveden 18. marta 2014. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. To je bajkovita božićna avantura, zasnovana na priči E.T.A. Hofmana "Krcko Oraščić i Kralj miševa", napisanoj 1816. godine. Ovaj baletski spektakl posebno je namenjen najmlađoj publici.

Denis Nedak nosilac je prestižnog nacionalnog priznanja – Zaslužni umetnik Ukrajine (2011). Školovao se na Baletskoj akademiji u Kijevu gde je i otpočeo profesionalni rad u teatru.

Prvak Nacionalne opere u Kijevu postaje 2008. godine. Odigrao je brojne glavne uloge u sledećim baletima: Krcko Oraščić, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Bajadera, Don Kihot, Žizela, Korsar, Spartak, Rajmonda i druge. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada na međunarodnim takmičenjima.

Odlikuje se prefinjenom klasičnom tehnikom, posebno u lirsko-romantičarskom stilu. Stalni je gost brojnih baletskih festivala u Rusiji i Evropi.

Nastupao je u Japanu, Grčkoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Španiji, Portugaliji, SAD, Francuskoj...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE