Obrenovac, 25.06.2019

VRAĆA NAM SE 'MISTERIJA VAN GOGA' (VIDEO)


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.01.2019.
Prvi rukom oslikan film uskoro ponovo u Beogradu

Foto:Printscreen
Film "S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga" reditelja Dorote Kobjele i Hjua Velcmena ponovo se prikazuje u Dvorani Kulturnog centra Beograda do 10. januara, u okviru revije najgledanijih filmova iz 2018. godine.

Nakon prepunih specijalnih projekcija u Domu omladine Beograda uz razgovore se autorima krajem decembra 2017. usledile su krcate projekcije filma u Dvorani Kulturnog centra Beograda tokom januara 2018.

Jedinstven filmski triler, prvi je u potpunosti rukom oslikan film i to tehnikom ulje na platnu.

Među 150 slikara iz celog sveta, koji su učestvovali u realizacji ovog istorijskog poduhvata, nalaze se i srpski umetnici Vladimir Vinkić i Biserka Petrović.

Film govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa njegovim stilom rada.

Ovaj revolucionarni tehnički i umetnički posao trajao je šest godina i svaki od 65.000 frejmova filma je zapravo ulje na platnu.

Film je imao svetsku premijeru na francuskom Festivalu nezavisnih dugometražnih animiranih filmova u Anesiju uz desetominutne ovacije publike, na kome je i osvojio prvu od 13 nagrada publike.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE