Obrenovac, 24.08.2019

Ekskluzivni program Beogradske filharmonije


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2018.
Zajedno sa čuvenim dirigentom Eiđijem Oueom, Beogradska filharmonija prirediće dve koncertne večeri zaredom

Foto:Marko Đoković/Beogradska filharmonija
Zajedno sa čuvenim dirigentom Eiđijem Oueom, Beogradska filharmonija izvodi nesvakidašnji repertoar i to dve koncertne večeri zaredom, u četvrtak i petak (7. i 8. juna, Kolarac od 20 časova).

Publika će imati priliku da čuje “Rekvijem za gudače” Torija Takemicua, “Zamrznut u vremenu” Avnera Dormana sa virtuoznim perkusionistom Simoneom Rubinom, i za kraj “Planete” Gustava Holsta u kojima se orkestru pridružuje i hor.

Ekscentrični Eiđi Oue, dirigent s četrdeset godina burne karijere, nastupa širom sveta sa najpoznatijim orkestrima. Nekadašnji Bernštajnov štićenik je, sem po vrhunskom umetničkom radu, takođe poznat po susretima sa superstarovima popularne kulture. Već četiri sezone je gost Beogradske filharmonije, a ovoga puta sa orkestrom predstavlja neke od najznačajnijih svetskih kompozitora koji zalaze van uobičajenih muzičkih okvira. 

Atraktivan repertoar otvara “Rekvijem za gudače” Torija Takemicua, jednog od najuticajnijih japanskih kompozitora 20. veka. Potom će domaća publika prvi put čuti “Zamrznut u vremenu” Avnera Dormana, izraelskog kompozitora, delo u kome je glavna zvezda neobičan solista na udaraljkama Simone Rubino. Dvadesetpetogodišnji perkusionista je poznat ne samo po neverovatnoj virtuoznosti već i po plesnim koreografijama dok svira. Kako zvuče Mars, Venera, Jupiter, Saturn, Uran i Neptun, čuće se u čuvenim Holstovim “Planetama” u kojima se orkestru pridružuje Akademski hor Collegium Musicum. 

Po sto ulaznica za stajanje, za oba koncerta, biće u prodaji jedan sat uoči početka, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE