Obrenovac, 22.08.2019

'Barokne heroine i kraljice' 10. novembra u Skupštini grada


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.11.2018.
Publika će imati prilike da uživa u nekim od najlepših baroknih arija

Foto:Promo
Koncert pod nazivom "Barokne heroine i kraljice" održaće se u okviru 15. međunarodnog festivala "Čembalo, živa umetnost/Ars vivendi clavicembalum" 10. novembra u 19h u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Publika će imati prilike da uživa u nekim od najlepših baroknih arija iz opera Georga Fridriha Hendla i Antonija Vivaldija čije se godišnjice (Hendlove smrti i Vivaldijevog rođenja) obeležavaju u sezoni 2018/2019.

Atraktivni koncertni program, sačinjen od "hitova" barokne muzike, izvešće sopran Vesna Aćimović, docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koja je beogradskoj publici poznata između ostalog po izvođenju monoopere "Ljudski glas" u Bitef teatru (2015, režija: Sofija Perović), violinistkinja Katarina Đorđević, koja je specijalizirala baroknu violinu na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, i Sofija Perović, čembalistkinja i operska rediteljka koja je doktorirala čembalo na Fakultetu muzičke umetnosti i koja redovno nastupa na Festivalu čembala od njegovog osnivanja, dok će publiku kroz koncert voditi muzikološkinja Jelena Glušica.

Ulaz je kao i na sve koncerte u okviru Festivala čembala slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE