Obrenovac, 22.08.2019

Dead Can Dance konačno u Beogradu! (VIDEO)


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.09.2018.
Koncert će biti održan 28. juna naredne godine

Foto:Promo
Neprevaziđeni svetski ambijent i world music projekat i grupa koja je uobličila muzički ukus generacija, DEAD CAN DANCE nastupiće u Centru „Sava“ 28. juna 2019. godine!

Nakon mnogo godina iščekivanja, Brendan Peri i Lisa Džerard preneće publici u Beogradu deo svoje magije koju zajedno stvaraju skoro 4 decenije! Još kada su započeli svoj zajednički put u Melburnu 1981.godine, naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa.

Nikada nisu bili “samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu. „Mi smo tu da se naštimujemo na frekvenciju Zemlje i na povezna tkiva sveta na koja reagujemo – jezik, boje, kostime, poeziju, literaturu, kuhinju, mirise...“ objasnila je Lisa svojevremeno gde crpe inspiraciju.

Dok slušate njihovu muziku, vi vidite i osećate jedan potpuno drugačiji svet i bolje razumete onaj u kojem živite. Dead Can Dance ne stvaraju muziku, oni stvaraju magiju!

Važan „sastojak“ toj magiji daje glas izuzetne Lise Džerard, koja je, nesumnjivo, jedan od najboljih svetskih vokala. Izdvajala se rasponom i senzibilitetom još na početku karijere, a dugogodišnjim radom na sebi i svojoj interpretaciji samo je potvrdila svoje kvalitete. U timu sa „namrgođenim“ genijalcem kakav je Brendan Peri, i dalje uspeva da fascinira onim što stvara i načinom na koji to prenosi na publiku.

Za 37 godina postojanja izdali su osam studijskih i tri live albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali su muziku za brojne filmove od kojih je verovatno najpoznatija njihova „uloga“ u ostvarenju „Gladijator“. Bilo je perioda kada su zbog fizičke razdvojenosti neminovno došli i prekidi u zajedničkom radu, kada su gradili uspešne solo karijere, ali na veliko zadovoljstvo fanova širom sveta, pokazali su da i dalje mogu da budu odličan tim kada su se 2011.godine ponovo spojili, stvorili album „Anastasis“ i ponovo krenuli na turneju.

Šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja, Brendan Peri je najavio je da rade na noviim pesmama i sada već možemo da najavimo da će Dead Can Dance u Centru „Sava“ predstaviti svoj deveti studijski album „Dionysus“ koji će biti objavljen u novembru! Dead Can Dance su oduvek bili inspirisani ne samo muzikom naroda Evrope, već i njihovim svetovnim, religijskim i duhovnim običajima.

Priča predstojećeg albuma „Dionysus“ uobličena je utiskom koji su na Brendana Perija ostavili festivali proleća i žetve koji vode poreklo od Dionisovih svečanosti održavanih širom „starog kontinenta“. Ovaj album u prvi plan stavlja obrede i rituale Dionisovog kulta koji su uprkos viševekovnom potiskivanju od strane Hrišćanstva i Islama, opstali prvenstveno zahvaljujući ovim festivalima.

U okviru turneje kojom promovišu album „Dionysus“, Dead Can Dance doći će prvi put u Srbiju!

Ulaznice po ceni već od 2900 RSD dostupne su od danas na prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE