Obrenovac, 25.04.2019

Drugi beogradski festival stripa Tras! od 11. do 13. maja


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 08.05.2018.
Ovaj Festival će pružiti mogućnost svim ljubiteljima ove forme, koju mnogi smatraju devetom umetnošću, da uživaju u kvalitetnom sadržaju...

Foto:Promo
Beogradski festival stripa Tras! #2 biće održan u periodu od 11. do 13. maja u Centru za kulturu Vlada Divljan (UK Palilula, Beograd) podrškom Italijanskog kulturnog centra.

Ovaj Festival će pružiti mogućnost svim ljubiteljima ove forme, koju mnogi smatraju devetom umetnošću, da uživaju u kvalitetnom sadržaju, u tribinama i radionicama sa inostranim i domaćim majstorima stripa, da učestvuju u berzi stripova, izložbi, kao i u ostalom sadržaju koji Festival stripa Tras! nudi. 

Svi poštovaoci i posetioci imaće priliku da se druže sa specijalnim gostima, među kojima su scenarista, strip umetnik i esejista Alfredo Kasteli (Italija), tvorac junaka Marti Misterije, strip umetnik Paskvale Del Vekio (Italija), najpoznatiji po radu na Teks Vileru, strip umetnik Marćelo Manđantini (Italija), jedan od autora Zagora, kao i veteran italijanskog stripa Lučo Filipuči (Italija), autor 27 epizoda Detektiva Nemogućeg. 

Na festival dolaze i Robert Bob Solanović iz Hrvatske, Stevan Subić iz Zrenjanina, dobitnik više nagrada za strip, strip umetnici Milan Jovanović i Dražen Kovačević iz Beograda, svi saradnici velikih izdavača u Italiji i Francuskoj. 

Ulaz za posetioce je besplatan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE