Obrenovac, 19.06.2019

RADO VIĐEN GOST


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.11.2018.
Nigerijska blufank legenda Kezaja Džons stiže u Beograd!

Foto:Promo
Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Kezaja Džons, nastupiće u sklopu Musicology Sessions, 28. i 30. novembra, u klubu Bitefartcafe. Iako omiljen gost u Beogradu, Kezaja ovog puta dolazi u pratnji novog sastava i najavljuje novi album koji bi trebalo uskoro da izađe u prodaju.

Jedan je od vodećih gitarista i pevača koji već 20 godina predvodi muziku svog žanra, pa ne očekujemo ništa manje od spektakla za pamćenje.

Kezaja je poznat i po stilu sviranja gitare, koje svojom izuzetno izraženom ritmikom i pokretima ponekad podseća na sviranje udaraljki ili na slep tehniku koju koriste basisti.

Svojom neobičnom tehnikom sviranja, ovaj pevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr, koji sam naziva “blufank”. Blufank je mešavina bluz melodije i oštrih ritmova fanka, kao i elemenata joruba muzike.

Beogradska publika imaće priliku da čuje svetske hitove kao što su “Rhythm is love”, “Million miles from home” i “My kind of girl”, ali su njegova izvođenja uživo ono što čini pravu poslasticu i najbolju garanciju za fanki afrožur.

Kako sam kaže, u Beograd rado dolazi: “Srpska publika je intenzivna, otvorena i spremna da ide tamo gde je muzika vodi. Zato volim da sviram u Beogradu!“

Kezajini uzori su Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks, međutim, njegova muzika donosi potpuno novi momentat u afrobit i mešavinom afričkih ritmova sa fankom i bluzom dobija unikatni momenat i neverovatan drajv koji tera na ples.

Ulaznice za koncert su u prodaji preko eventim i ddtickets prodajnih mreža.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE