Obrenovac, 10.07.2020

'MUZEJI ZA DESET'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2019.
Besplatan ulaz u 78 muzeja Srbije

Foto:Depositphotos
Manifestacija "Muzeji za deset", koja se od 13. do 19. maja održava u 48 mesta u celoj Srbiji, imaće program u 78 muzeja, a ulaz će biti besplatan.

Narodni muzej u Beogradu širom će otvoriti vrata svog renoviranog prostora, pa će pored stalne postavke na tri nivoa, publika uživati u aktuelnoj gostujućoj izložbi "Berninijeva škola i rimski barok".

Posetioci će imati priliku i da prisustvuju predavanju povodom 175 godina muzeja, brojnim radionicama, monodramama, predstavljanju Beogradske mumije i drugim sadržajima.

Anatomski muzej Fakulteta veterinarske medicine prvi put ove godine učestvuje u ovoj manifestaciji. Predviđen je veliki broj radionica za decu u kojima će ona, pored ostalog, moći digitalnim putem da sklapaju skelete životinja.

Šefica katedre za veterinarsku medicinu Milena Đorđević navela je da posetioci mogu videti skelete dva konja koje je srpska vojska vodila sa sobom prilikom povlačenje preko Albanije.

Narodni muzej Toplice u Prokuplju organizovaće četvrtu "Veliku neolitsku naučnu žurku". Takođe, biće organizovano i više radionica za učenike i studente, njima će se predstaviti primena logaritama, klinasto pismo, izložba gljiva, slikanje i vajanje.

Njihovi radovi će biti predstavljeni na izložbi na kraju manifestacije.

Manifestacija "Muzeji za deset" održava se petu godinu zaredom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE