Obrenovac, 24.05.2019

Ovo su prvi izvođači 16. Beogradskog festivala igre


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 09.07.2018.
Glavni program 16. Beogradskog festivala igre trajaće od 22. marta do 12. aprila 2019. godine

Foto:BFI/Promo
Pred beogradskom publikom nastupiće ukupno 16 trupa iz 12 zemalja sa aktuelnim svetskim produkcija, saopštili su organizatori.

Ulaznice za predstave koje će se izvoditi u Centru Sava, biće u prodaji već od 16. jula, 2018. po cenama od 1.200 do 3.500 dinara.

Na sceni ove beogradske dvorane, 22. marta će se predstaviti trupa Eastmaniz Antverpena predvođena svojim umetničkim direktorom i koreografom Sidijem Larbijem Šerkaujijem, koji će i sam nastupiti pred beogradskom publikom u jednom od svojih najsvežijih ostvarenja "Fractus V". Predstava se izvodi za samo 300 ljudi, jer je ideja autora da publika bude svojevrsni ram za ono što čini scenski prostor.

Dva dana kasnije, 24. marta svečano otvaranje festivala će obeležiti gostovanje Holandskog teatra igre (NDT) iz Haga sa novim komadima Pola Lajtfuta, Sol Leon i Marka Gekea. Biće to šesto gostovanje ovog ansambla iz Haga na Beogradskom festivalu igre.

Izraelski Ansambl Batševa donosi 8. aprila komad "Sadeh21". U pitanju je magično ostvarenje Ohada Naharina, jednog od najvažnijih koreografa današnjice. Njegov poseban rečnik pokreta, kao i zanimljiv život, bio je inspiracija za film "Mr. Gaga", koji je producirala glumica Natali Portman.

Sam kraj festivala obeležiće svetska premijera koreografa Jakopa Godanija, u izvođenju Drezden Frankfurt kompanije. Autor koji je već prikazao svoja ostvarenja na sceni Sava centra i učestvovao u projektu otvaranja Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, vraća se 11. aprila sa tridesetak igrača i sasvim novom kreacijom.

Osim u beogradskim teatrima, deo festivalskih programa će se izvoditi u Vršcu i Novom Sadu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE