Obrenovac, 24.05.2019

SVETLANI BOJKOVIĆ PRIPALA STERIJINA NAGRADA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2018.
'Ovo je velika čast i značajan pečat na moju KARIJERU I TRUD!'

Foto:Dragana Kadić
Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu.

Prizanje se sastoji od statuete Jovana Sterije Popovića, diplome kao i novčanog dela. Svetlana Bojković je na Sterijinom pozorju prisutna od 1969. godine. Od tada je na toj manifestaciji ostvarila osam uloga.

Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture ustanovljena je 1965. povodom desetogodišnjice Pozorja i ne dodeljuje se svake godine.

"Ova nagrada mi posebno znači jer je za svakog glumca ona jedna od najznačajnijih priznanja. Nisam imala mnogo prilika da igram predstave na Sterijnom pozorju, tako da nemam godišnju nagradu, te mi sada ovo priznanje još više znači. Ovo je zaista velika čast za celokupan moj rad i značajan pečat na moju karijeru", kaže Bojkovićeva za Kurir.

Među pojedincima koji su odlikovani ovim priznanjem su, između ostalih i Miroslav Krleža, Rahela Ferari, Mira Stupica, Marija Crnobori, Branko Pleša, Dejan Mijač, Mija Aleksić, Ljuba Tadić, Jovan Ćirilov, Jovan Hristić, Mira Banjac, Dušan Kovačević, Egon Savin, Ljubomir Simović, Vida Ognjenović, Mihailo Janketić, Petar Kralj, Đuza Stojiljković, Ljubiša Ristić, Renata Ulmanski, Predrag Ejdus...

Nagrada će biti uručena Ceci Bojković 3. juna 2019. godine na zatvaranju 64. Sterijinog pozorja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE