Obrenovac, 18.06.2019

NESTVARAN ZVUK U STVARNIM ŽANROVIMA


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 10.11.2018.
Perpetuum Jazzile, svetska vokalna atrakcija, prvi put će nastupiti u Beogradu 1. decembra u Sava Centru

Foto:Promo
Perpetuum Jazzile je jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svetu koja dolazi iz Slovenije. Hvaljeni od strane kritičara, popularni zahvaljujući svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, pozitivnoj energijoi, neprevaziđenoj kreativnosti i posebnoj mešavini različitih žanrova muzike, koje reprodukuje samo ljudski glas – folk, pop, jazz, gospel, blues, bossa novi, disk, funk….

Bogat repertoar Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne aranžmane poznatih svetskih muzičkih dragulja kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, Dejvid Geta, Lejdi Gaga, Earth, Wind & Fire, Bili Džoel, Dejvid Bouvi, Džoni Mičel, Džordž Benson, Bee Gees i druge muzičke legende.

Na koncertima Perpetuum Jazzile publika dobija jedinstvenu muziku, uz veliku dušu benda. Ovo nisu samo kreativni vokalni nastupi, koji su takođe privukli mnoge renomirane muzičare širom sveta, jer Perpetuum Jazzile uvek daju energiju i snažan zvuk koji mnogi ljudi ne očekuju od ljudskog glasa.

Perpetuum Jazzile je osnovan 1983. godine, pod uticajem tadašnjeg umetničkog reditelja Marka Tirana, koji je počeo sa grupom (pod imenom Gaudeamus) izvođenjem zahtevnih džez vokalnih kompozicija. Tomaž Kozlevčar je odigrao važnu ulogu u razvoju Perpetuum Jazzile u periodu 2001-2010. godine, koji je napisao neke legendarne aranžmane za grupu, kao što su oni za pesme “Afrika”, “Avsenik Medley”, “Summer Night” i mnoge druge, a takođe je učestvovao u razvoju zvučne produkcije.

Danas je Perpetuum Jazzile poznat kao najpopularniji vokalni orkestar na YouTubeu, gde sa svim pesmama (i pesmom “Afrika” u prvom planu) već prelazi 50 miliona pregleda. Video snimci nagrađivanog Perpetuum Jazzile takođe su bili među 40 najpopularnijih YouTube video snimaka, a za uspeh “Afrike” Viktor je dobio specijalna dostignuća u 2008. godini.

U 2011. godini ulogu muzičkog direktora preuzeo je svetski poznati učitelj vokalne muzike Peder Karlson, osnivački član legendarne švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim rukovodstvom, grupa je jasno razvila svoj scenski izgled i izraz, i praktično je pozicionirana uz vrhunske vokalne grupe iz svetske klase.

Perpetuum Jazzile nastupaju već godinama širom sveta, a sada, konačno, dolaze u Beograd:

– Jako se radujemo što konačno dolazimo u Beograd i imamo priliku sa našom vokalnom ekstazom da oduševimo sve naše fanove iz Srbije. Beograd nam je oduvek bio omiljeno mesto koje smo žeželi da posetimo. Sigurni smo da će 1. decembra u Sava Centru biti velika zabava za nas na bini i za publiku. Dođite da uživamo i pevamo zajedno – poručuju članovi Perpetuum Jazzile.

Ulaznice su u prodaji u sistemu Evetim i na blagajnama Sava Centra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE