Obrenovac, 24.08.2019

Trinaesti festival rane muzike na istorijskim instrumentima


Izvor: Danas Online,Lokalne novine | Obrenovac, 11.06.2018.
Program se održava u Crkvi Svetog Petra u Makedonskoj ulici i Zadužbini Ilije M. Kolarca

Foto:Printscreen
Trinaesti beogradski festival rane muzike, čiji se program održava u Crkvi Svetog Petra u Makedonskoj ulici i Zadužbini Ilije M. Kolarca, počeo je ovog vikenda.

Ove godine na festivalu osnovanom 1991. i jedinom takve vrste u Srbiji, predstaviće se dvadesetak ansambala i izvođača iz celog sveta, koji će svirati na istorijskim instrumentima.

Među učesnicima su: New Trinity Baroque iz SAD, Les Nations iz Italije, Les Deux Violes Esgales iz Mađarske, Harmonie Universelle iz Nemačke, Anonimus, Barokni orkestar Festivala, Ansambl studija za ranu muziku, profesori Austrijske i Beogradske barokne akademije, kao i solisti Karolina Beter (Nemačka/Srbija), čembalista Dušan Toroman (Italija/Srbija), violinisti Florian Deuter (Nemačka), Monika Vaisman (SAD), Katarina Đorđević (Engleska/Srbija), sopran Zorica Pavlović (SAD), bariton Christian Hilz (Nemačka/Švajcarska), čelista André Laurent O’Neil (SAD), Ilia Korol iz Austrije, tenor Antonio Figueroa (Meksiko/Kanada)…

Festival će trajati do 23. juna, a od 15. do 26. juna „gostovaće“ i u novosadskoj sinagogi. Cene ulaznica su od 300 do 800 dinara, a novost na ovom festivalu je Klub prijateljstva festivala koji omogućava 30 odsto popusta za sve koncerte.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE