´╗┐ Trinaesti festival rane muzike na istorijskim instrumentima

Obrenovac, 19.08.2018

Trinaesti festival rane muzike na istorijskim instrumentima


Izvor: Danas Online,Lokalne novine | Obrenovac, 11.06.2018.
Program se odr┼żava u Crkvi Svetog Petra u Makedonskoj ulici i Zadu┼żbini Ilije M. Kolarca

Foto:Printscreen


´╗┐

Trinaesti beogradski festival rane muzike, ─Źiji se program odr┼żava u Crkvi Svetog Petra u Makedonskoj ulici i Zadu┼żbini Ilije M. Kolarca, po─Źeo je ovog vikenda.

Ove godine na festivalu osnovanom 1991. i jedinom takve vrste u Srbiji, predstavi─çe se dvadesetak ansambala i izvo─Ĺa─Źa iz celog sveta, koji ─çe svirati na istorijskim instrumentima.

Me─Ĺu u─Źesnicima su: New Trinity Baroque iz SAD, Les Nations iz Italije, Les Deux Violes Esgales iz Ma─Ĺarske, Harmonie Universelle iz Nema─Źke, Anonimus, Barokni orkestar Festivala, Ansambl studija za ranu muziku, profesori Austrijske i Beogradske barokne akademije, kao i solisti Karolina Beter (Nema─Źka/Srbija), ─Źembalista Dušan Toroman (Italija/Srbija), violinisti Florian Deuter (Nema─Źka), Monika Vaisman (SAD), Katarina ─Éor─Ĺevi─ç (Engleska/Srbija), sopran Zorica Pavlovi─ç (SAD), bariton Christian Hilz (Nema─Źka/Švajcarska), ─Źelista André Laurent O’Neil (SAD), Ilia Korol iz Austrije, tenor Antonio Figueroa (Meksiko/Kanada)…

Festival ─çe trajati do 23. juna, a od 15. do 26. juna „gostova─çe“ i u novosadskoj sinagogi. Cene ulaznica su od 300 do 800 dinara, a novost na ovom festivalu je Klub prijateljstva festivala koji omogu─çava 30 odsto popusta za sve koncerte.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE