´╗┐ Izlo┼żba crte┼ża Predraga Damjanovi─ça u Prodajnoj galeriji 'Beograd'

Obrenovac, 21.08.2018

Izlo┼żba crte┼ża Predraga Damjanovi─ça u Prodajnoj galeriji 'Beograd'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 11.08.2018.
Crte┼że iz ove serije karakteri┼íe stripovski manir

Foto:Promo


´╗┐

Prodajna galerija "Beograd" u avgustu predstavlja virtuelnu izlo┼żbu crte┼ża Predraga Damjanovi─ça, "Shark Tales".

Slikarstvo Predraga Damjanovi─ça predstavlja svojevrsni izazov i bunt protiv ustaljenog na─Źina razmišljanja i poimanja estetike u savremenom trenutku. Njegova poetika proisti─Źe iz svakodnevnog ┼żivota, pre svega iz prizora nasilja koje sre─çemo na stranicama dnevne štampe i na televizijskom ekranu. Intenzivne emocije prikazanih likova reflektuju se kako na licu tako i u gestu.

Crte┼że iz ove serije karakteriše stripovski manir. Predstavljeni su heroji/antiheroji, simulacije intenzivnih duševnih stanja, buka, bes, tenzija, patnja, otu─Ĺenost i nesigurnost. Jaki i efektni crte┼żi nose u sebi košmarna stanja proizašla iz mra─Źne strane naše ljudskosti i mašte, veoma su uznemirujuc╠üi, a inspirisani su pojedinim aspektima popularne kulture, poru─Źuju iz Galerije.

Predrag Damjanovi─ç (Beograd, 1975) završio je postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2010. godine na odseku slikarstvo. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. ─îlan je ULUS-a.u statusu samostalnog umetnika. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izlo┼żbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je prve nagrade za crte┼ż Fonda Vladimira Veli─Źkovi─ça za 2014. godinu. Njegovi radovi nalaze se u brojnim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Trenutno ┼żivi i radi u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE