Obrenovac, 22.10.2019

OPERA 'DON ĐOVANI' U 'VUKU'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 12.02.2019.
Most koji spaja Istok, Zapad i Balkan kroz kolosalno Mocartovo delo

Foto:Promo
Opera "Don Đovani“ u režiji Aleksandara Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, a pod dirigentskom palicom Milice Radivojević, biće izvedena 23. i 26. februara na Sceni "Aleksandar Popović“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ s početkom u 20 časova, saopštili su organizatori.

"Internacionalni ansambl mladih izvođača spaja umetnike iz Pekinga, Bostona i Beograda i zamišljen je kao most koji spaja Istok, Zapad i Balkan kroz kolosalno Mocartovo delo „Don Đovani“ koje svojom klasičnošću pripada svim prostorima,  epohama i civilizacijama. Priča o legendarnom zavodniku u interpretaciji Nikolića i Ilića je ispričana savremnim jezikom punim strasti, aluzija, ali i drskog humora i kritike licemerja. Don Đovani Nikolića-Ilića je libertin, ali šarmantan, duhovit i provokativan", kaže se u najavi događaja i dodaje:

"Brojna publika je prošlog jula u Kombak dvorani velikim aplauzom nagradila originalnu postavku opere u kojoj su domaće operske zvezde (Jasmina Trumbetaš Petrović, Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić...) i gosti iz Kine (Vanđe Žang, Žen Žen...) tumačile glavne uloge pod dirigentskom palicom dirigenta Metropoliten opere Georga Buhaltera. Ovog puta u produkciji GIPAC nastupiće internacionalni studenti Jiongtao Li, Šua Li, Mina Gligorić, Marko Živković...“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE