Obrenovac, 22.08.2019

LJUBITELJIMA BALETSKE I OPERSKE KLASIKE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.08.2018.
Opera i balet iz Moskve i Njujorka na platnu Cineplexx Ušća

Foto:Getty Images
Nova sezona direktnih prenosa iz Njujorka i Moskve, koja obuhvata najveće baletske i operske klasike, smeštena je u bioskop Cineplexx Ušće, najavili su organizatori.

Ljubitelji scenskih umetničkih dela moći će da uživaju u istinskom iskustvu kroz prenose najboljih opera i baleta u sezoni 2018/19 i izvođenju najpoznatijih solista i trupa na Metropoliten i Boljšoj sceni, prenosi Tanjug.

Nova sezona ljubiteljima opere i baleta donosi 10 naslova i počinje 6. oktobra grandioznom produkcijom Verdijeve "Aide” sa Anom Netrebko u naslovnoj ulozi.

U potpuno novoj produkciji 20. oktobra publika će imati prilike da vidi operu "Samson i Dalilu” u režiji Darka Trešnjaka, srpskog reditelja i dobitnika prestižne američke pozorišne nagrade Toni.

Posebna poslastica publiku očekuje 27. oktobra kada će čuveni bariton Željko Lučić u ulozi šerifa Džeka Ransa nastupiti u Pučinijevoj operi "Kći zapada". U direktnim prenosima naći će se i nove produkcije opera "Marni","Travijata”, "Adrijana Lekuvrer”, "Karmen” "Kći puka”, "Valkira” i "Razgovori karmelićanki”, koji će na kraju zatvoriti sezonu.

Najdivniju čaroliju nam ove godine donose baletski dragulji iz Moskve poput "Silfida“, jednog od najstarijih baleta na svetu, koji će otvoriti novu sezonu 11. novembra.

Tri klasična baleta "Don Kihot", "Bajadera" i "Uspavana lepotica" biće predstavljeni zajedno sa omiljenom božićnom pričom "Krcko Oraščić“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE