Obrenovac, 05.07.2020

'Borilački klub' i na pozorišnim daskama


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2019.
Radnja kultnog filma sada i kao sjajan pozorišni komad

Foto:Promo
Predstava je rađena po motivima istoimenog romana Čaka Palahnjuka i povezuje njegove neverovatne priče sa današnjim odrastanjem mladih ljudi.

Radnja komada smeštena je na naše podneblje i prilagođena je današnjim tinejdžerima. Srednjoškolac koji je u šestoj godini usvojen, ostaje bez roditelja koji su mu ostavili veliko nasledstvo. Očajan i sam, upada u problem sa nesanicom i počinje da posećuje grupe za podršku obolelima od raka. Tu upoznaje Marlu Singer, štićenicu doma za nezbrinutu decu, još jednu lažnu osobu na pomenutim grupama, koja, opterećena smrću želi izbliza da posmatra poslednje dane života svojih vršnjaka.

Međutim, kada se bude povezao sa Tajlerom Dardenom, srednjoškolac biva uvučen u podzemne borilačke klubove, koji će za kratko vreme preuzeti primat u društvu i postati glavni uzroci nasilja na fudbalskim utakmicama, političkim protestima i drugim vandalskim akcijama. Pritisnut Tajlerovim uticajem i ophrvan borbom za samokontrolu i očuvanje svoje ličnosti, ovaj srednjoškolac podleže pritisku i uništava svoje kompletno okruženje i sopstveni život.

Pozorišna predstava "Borilački klub" producirana je na moderan način i prilagođena uzrastu tinejdžera od 15 i više godina. Dinamična je i brza, puna scenskih i svetlosnih efekata i na poseban način komunicira sa publikom.

Profesionalnu autorsku ekipu koju čine Nenad Radović, dramaturg i reditelj predstave, Nenad Stojmenović, glumac i majstor scenskih borbi, koreograf Dragana Šujak, kostimograf Marija Tavčar I kompozitori Ljubica Damčević i Katarina.

Na repertoaru je večeras sa početkom u 20 časova u “Amerikani” Doma omladine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE