Obrenovac, 26.04.2019

Priznanje Kinoteke austrijskom reditelju Ulrihu Zajdlu


Izvor: FoNet,Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2018.
Austrijski reditelj Ulrih Zajdl primio je juče Zlatnu plaketu Jugoslovenske kinoteke od Marjana Vujovića, upravnika ove institucije, za izuzetan doprinos kinematografiji.

Foto:Printscreen
Pošto mu je uručena plaketa, čuveni reditelj je na poklon upravniku Jugoslovenske kinoteke uručio kopije svojih filmska ostvarenja.

Na retrospektivi posvećenoj radu ovog reditelja, koji je svojom poetikom pomerio granice u savremenom dokumentarnom filmu, prikzana su i neka novija dela, kao i mahom njegove rane radove, koji su mu obezbedili status kontroverznog autora.

„Niko ne snima filmove da bi dobio nagradu. Svaka nagrada je i potvrda rada koji čovek obavlja. U tom smislu je nagrada za mene i težnja da nastavim svoje stvaralaštvo i da i dalje snimam radikalne filmove. Živimo u teškim vremenima, živimo u svetu u kojem ne znamo koja je sledeća katastrofa sa kojom ćemo se suočiti. Povodom ove nagrade moj apel stvaraocima sledeće generacije jeste da stvarate filmove za koje vi mislite da su vredni i filmove u koje verujete“, rekao je Zajdl.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE