Obrenovac, 16.07.2019

Koncert posvećen stogodišnjici smrti Kloda Debisija


Izvor: Danas Online,Lokalne novine | Obrenovac, 13.06.2018.
U okviru XVII Međunarodnog festivala harfe, u sredu, 20.juna od 20 sati Muzej nauke i tehnike u Beogradu organizuje koncert posvećen stogodišnjici smrti Kloda Debisija.

Foto:Promo
Organizatori najavljuju da će nastupati umetnice iz Bugarske, Anđela Mađarova na harfi i Ivona Nedeva na flauti.

Anđela Mađarova diplomirala je na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Sofiji. Međunarodnu muzičku karijeru započinje još u detinjstvu, kao član Omladinskog simfonijskog orkestra Pionir, nastupajući sa najznačajnijim dirigentima i izvođačima današnjice: L. Bernštajn, K. Ričiareli, R. Kabaivanska, Đ.Đelmeti, A.Baltsa, N,Gjaurov, M. Freni, Dž. Bel, S. Akardo…

Međunarodna karijera A.Mađarove obuhvata veliki broj nastupa sa različitim orkestrima, kao solista i orkestarski muzičar. Ostvarila je veliki broj studijskih snimaka solo kompozicija za harfu za Bugarsku RTV, RTV Sarajevo, RTV Meksiko, kao i za izdavačke kuće Balkanton, Pentagon Klasik, Hook Publishing Houses.

Aktivna je kao solista, kamerni muzičar (u različitim sastavima) i orkestarski muzičar. Nikada ne propušta priliku da upozna različite muzičke kulture, proširujući iskustvo novim umetničkim prostorima. Od 2013. A. Mađarova je zvanični predstavnik Kamak harfi za Bugarsku i umetnički direktor Međunarodne letnje akademije u Bugarskoj.

Ivona Nedeva, afirmisana flautistkinja, prisutna je u muzičkom životu Bugarske i u inostranstvu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji „ Prof. P. Vladigerov“ u Sofiji.
U toku svog stvaralačkog rada učestvovala je na velikom broju majstorskih kurseva kod najpoznatijih flautista današnjice: F. Bernojd. P. Galoa, A. Adorian. Karijeru započinje u Orkestru filharmonije u Varni, gde se na poziciji prve flautistkinje nalazi već dvadeset godina.

Kao solista i kamerni muzičar učestvovala je na velikom broju domaćih i međunarodnih festivala: Letnji festival u Varni, Martovski muzički dani, Međunarodni festival Umetnost baroka, Dani kamerne muzike u Dobriču. I.Nedeva je 2007. Osvojila tituli Muzičar godine , u kategoriji ansambala, na radiju Allegro Vivace. Poslednjih godina, kao kamerni muzičar aktivno nastupa u Bugarskoj i inostranstvu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE