´╗┐ Koncert posve─çen stogodi┼ínjici smrti Kloda Debisija

Obrenovac, 21.08.2018

Koncert posvećen stogodišnjici smrti Kloda Debisija


Izvor: Danas Online,Lokalne novine | Obrenovac, 13.06.2018.
U okviru XVII Me─Ĺunarodnog festivala harfe, u sredu, 20.juna od 20 sati Muzej nauke i tehnike u Beogradu organizuje koncert posve─çen stogodi┼ínjici smrti Kloda Debisija.

Foto:Promo


´╗┐

Organizatori najavljuju da ─çe nastupati umetnice iz Bugarske, An─Ĺela Ma─Ĺarova na harfi i Ivona Nedeva na flauti.

An─Ĺela Ma─Ĺarova diplomirala je na Nacionalnoj muzi─Źkoj akademiji u Sofiji. Me─Ĺunarodnu muzi─Źku karijeru zapo─Źinje još u detinjstvu, kao ─Źlan Omladinskog simfonijskog orkestra Pionir, nastupaju─çi sa najzna─Źajnijim dirigentima i izvo─Ĺa─Źima današnjice: L. Bernštajn, K. Ri─Źiareli, R. Kabaivanska, ─É.─Éelmeti, A.Baltsa, N,Gjaurov, M. Freni, D┼ż. Bel, S. Akardo…

Me─Ĺunarodna karijera A.Ma─Ĺarove obuhvata veliki broj nastupa sa razli─Źitim orkestrima, kao solista i orkestarski muzi─Źar. Ostvarila je veliki broj studijskih snimaka solo kompozicija za harfu za Bugarsku RTV, RTV Sarajevo, RTV Meksiko, kao i za izdava─Źke ku─çe Balkanton, Pentagon Klasik, Hook Publishing Houses.

Aktivna je kao solista, kamerni muzi─Źar (u razli─Źitim sastavima) i orkestarski muzi─Źar. Nikada ne propušta priliku da upozna razli─Źite muzi─Źke kulture, proširuju─çi iskustvo novim umetni─Źkim prostorima. Od 2013. A. Ma─Ĺarova je zvani─Źni predstavnik Kamak harfi za Bugarsku i umetni─Źki direktor Me─Ĺunarodne letnje akademije u Bugarskoj.

Ivona Nedeva, afirmisana flautistkinja, prisutna je u muzi─Źkom ┼żivotu Bugarske i u inostranstvu. Diplomirala je na Muzi─Źkoj akademiji „ Prof. P. Vladigerov“ u Sofiji.
U toku svog stvarala─Źkog rada u─Źestvovala je na velikom broju majstorskih kurseva kod najpoznatijih flautista današnjice: F. Bernojd. P. Galoa, A. Adorian. Karijeru zapo─Źinje u Orkestru filharmonije u Varni, gde se na poziciji prve flautistkinje nalazi ve─ç dvadeset godina.

Kao solista i kamerni muzi─Źar u─Źestvovala je na velikom broju doma─çih i me─Ĺunarodnih festivala: Letnji festival u Varni, Martovski muzi─Źki dani, Me─Ĺunarodni festival Umetnost baroka, Dani kamerne muzike u Dobri─Źu. I.Nedeva je 2007. Osvojila tituli Muzi─Źar godine , u kategoriji ansambala, na radiju Allegro Vivace. Poslednjih godina, kao kamerni muzi─Źar aktivno nastupa u Bugarskoj i inostranstvu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE