Obrenovac, 24.05.2019

SLIKA U POKRETU


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 13.11.2018.
Festival snimateljskih ostvarenja od 14. do 17. novembra u Kinoteci

Foto:Promo
U organizaciji Srpske asocijacije snimatelja, od 14. do 17. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci biće održan treći nacionalni Festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” u okviru kog će biti prikazano osam ostvarenja autora kinematografske slike nastalih u Srbiji tokom protekle godine, koje je odabrao selektor Miodrag Milošević.

"Od komedije do tragedije, od prošlosti do budućnosti, od margine do svemirskog broda, od dokumentarističkog do visoko estetizovanog pristupa vizuelnim rešenjima, što čini živo tkivo savremene srpske filmske", kaže se u najavi festivala.

Ostvarenja koje su snimili Mikša Anđelić, Miladin Čolaković, Milica Drakulić, Kosta Glušica, Vladan Janković, Dimitrije Joković, Ivan Kostić, Radoslav Vladić gledaće i ocenjivaće tročlani međunarodni žiri u sastavu: Daniele Nanuci iz Italije, Jure Černec iz Slovenije i Miloš Spasojević iz Srbije, prošlogodišnji dobitnik nagrade. Žiri će dodeliti nagradu za inovativnost u vizuelnom pristupu u filmskoj fotografiji i nagradu za najbolji snimateljski rad.

"Kao i prethodne dve godine, celokupni program biće priređen u Jugoslovenskoj kinoteci, a u čijim će prostorijama takođe biti održani i master časovi koje će prirediti naši počasni članovi žirija. Posebna čast nam je da najavimo da će gost Festivala biti i Pol Rene Rostad, predsednik Evropske federacije direktora fotografije - IMAGO", ističe se u saopštenju organizatora.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE