Obrenovac, 25.06.2019

POSLASTICA ZA LJUBITELJE KLAVIRA


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 13.12.2018.
Slavni pijanista sa Filharmonijom na Kolarcu

Foto:Paolo Roversi
David Frej, francuski pijanista sa svetskom slavom, sviraće zajedno sa Beogradskom filharmonijom čuveni Šopenov koncert u f-molu, u petak, 14. decembra, na sceni Kolarca, najavili su iz Filharmonije.

Beogradskom filharmonijom će upravljati dirigent Kristijan Mandeal, koji 30. put staje pred naš najznačajniji orkestar, a na programu su još dela Perta, Delijusa i Štrausa.

Nakon vrhunskih solista na violini kao što su Sergej Krilov i Barnabaš, Kelemen, Beogradska filharmonija sada priprema poslaticu za ljubitelje klavira - David Frej oduševljava publiku širom sveta kao resitalista, solista i kamerni muzičar.

Frej na svojim nastupima redovno sarađuje sa najvećim dirigentima današnjice kao što su Rikardo Muti, Kurt Mazur, Danijele Gati, Pavo Jarvi, Esa-Peka Salonen i mnogi drugi.

Pijanista u svom kalendaru ima zakazane nastupe sa Londonskom, Pariskom i Njujorškom filharmonijom. Koncert 14. decembra u Kolarcu za njega predstavlja prvi nastup u Beogradu. David Frej ima više nagrada uključujući prestižnu nemačku nagradu Eho Klasik za instrumentalistu godine i nagradu Mladi talenat klavirskog festivala u Ruru.

Godine 2008. bio je Početnik BBC-jevog časopisa Music Magazine. Na Međunarodnom muzičkom takmičenju u Montrealu 2004. godine dobio je i drugu Gran pri nagradu i nagradu za najbolju interpretaciju jednog kanadskog dela.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE