´╗┐ Ekskluzivno izvo─Ĺenje opere 'Toska' ve─Źeras u Sava centru

Obrenovac, 19.08.2018

Ekskluzivno izvo─Ĺenje opere 'Toska' ve─Źeras u Sava centru


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2018.
Ekskluzivno izvo─Ĺenje opere 'Toska' ─Éakoma Pu─Źinija odr┼ża─çe se u Sava centru povodom obele┼żavanja 41. ro─Ĺendana te beogradske dvorane

Foto:Promo


´╗┐

Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, Sava centrom i Fondacijom Pu─Źinijevog festivala iz mesta Tore del Lago, predstavlja operu “Toska” u godini u kojoj se proslavlja i 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Po prvi put ─çe maestralne italijanske scenografije svojstvene velikom teatru na otvorenom prostoru biti upotrebljene na velikoj pozornici Sava centra. Postavka "Toske" u Sava centru je produkcija Pu─Źinijevog festivala iz Tore Del Laga, mesta u kojem je Pu─Źini ┼żiveo i koje ga je inspirisalo za mnoga njegova dela. 

Ovaj festival je najzna─Źajniji doga─Ĺaj posve─çen Pu─Źiniju koji se odvija svake godine u prisustvu na hiljada gledalaca. Posebna pa┼żnja se posve─çuje scenografijama koje su pravo umetni─Źko i tehni─Źko remek-delo. 

Ovogodišnjoj "Toski " poseban pe─Źat da─çe reditelj Enriko Vancina, poznat u svetu italijanske kinematografije koji je i sam muzi─Źar. 

Scenografija ima fundamentalnu ulogu u dramskom razvoju opere ─Źija kulminacija se dešava u finalu u kojem se isti─Źu vizuelnost i utisak koji scena ostavlja na publiku. Muzika, drama i scenografija stapaju se u veliki spektakl. 

Bi─çe to jedinstvena prilika da se ─Źuju glasovi italijanskih solista Paolete Maroku (Toska), Darija Di Vjetrija (Kavaradosi) i Alberta Gazalea (Skarpija) pod dirigentskim vo─Ĺstvom Alberta Veronezija, predsednika Fondacije Pu─Źinijevog Festivala iz Tore Del Laga. Narodno pozorište u Beogradu u─Źestvuje sa svojim orkestrom i horom. 

Kostimi su originalne kreacije Festivala. Re─Ź je o saradnji koja slavi kulturne odnose izme─Ĺu Italije i Srbije a u znaku velikog muzi─Źara i operskog kompozitora dvadesetog veka koji je najviše izvo─Ĺen i cenjen od strane publike širom sveta. Podršku projektu pru┼żila je Banca Intesa. 

Ulaznice za italijansku postavku opere "Toska" dostupne su na blagajnama Eventima, Sava centra i Narodnog pozorišta, kao i na sajtu eventim.rs, po ceni od 600, 900, 1200 i 1500 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE