Obrenovac, 22.08.2019

Femi Kuti 13. septembra na Kalemegdanu


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.08.2018.
Nigerijski muzičar i princ 'afrobita' dolazi u srpsku prestonicu!

Foto:Thinkstock
Femi Kuti, nigerijski muzičar, princ "afrobita", i dostojni naslednik svog oca, Fela Kutija, održaće koncert 13. septembra na Kalemegdanu, najavio je Centar beogradskih festivala.

Kuti će ovoga puta nastupiti u Beogradu u pratnji benda "Positive Force" i Makedonske filharmonije. Više od 70 muzičara učestvovaće u ovom koncertnom spektaklu, za koji će ulaz biti besplatan.

Aranžmane za simfonijski orkestar napisao je Džijan Emin, koji će ujedno biti i dirigent na ovom koncertu. Ovaj grandiozni projekat premijerno je izveden u Skoplju u junu ove godine i okupio je oko 15.000 ljudi.

Fantastična atmosfera koju Femi Kuti stvara na svojim koncertima dobro je poznata domaćoj publici koja je pratila njegove ranije nastupe u Srbiji - prošle godine na Belefu i pre nekoliko godina na Egzitu.

Njegove obožavatelje će posebno obradovati to da će na predstojećem koncertu biti izvedeni Femijevi najveći hitovi sa svih deset do sada objavljenih albuma, od kojih su četiri bila nominovana za nagrade Gremi.

"Ovo je prvi put u čitavoj mojoj karijeri da radim sa simfonijskim orkestrom. Oduvek sam sanjao o tome i ovo je vrhunac moje karijere. Pripreme ovog projekta smo počeli pre dve godine i ovo je zaista ogroman projekat. Muzika je univerzalni jezik i saradnja sa Džijanom je tekla lagano", rekao je Kuti.

Emin kaže da je Kutija prvi put čuo pre 14 godina na "Skopje jazz festivalu" i da je to bilo "nešto zaista neverovatno".

"Neizmerno sam srećan što je nakon dve godine priprema došlo do realizacije ove ideje. Ovo je najveći projekat koji sam do sada ostvario u svojoj karijeri", dodao je Emin.

Kao predgrupa će nastupiti beogradski sastav "Igor Vince & His Drum, Braš And Keys (Srb, Cub, Bra)".

Vins je sa svojim velikim internacionalnim sastavom ostvario veliki broj nastupa u zemlji i regionu, a veliko iskustvo stekao je svirajući na najpoznatijim binama širom sveta i sa Kutijem i to kao prvi muzičar u bendu u istoriji familije Kuti koji nije afričkog porekla.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE