Obrenovac, 24.08.2019

MLADI GLUMAC NASTAVLJA DA PROMOVIŠE SRBIJU U SVETU


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2018.
Biković s Rusima snima film o Beogradu

Foto:Damir Dervišagić/BSB/Beograd.rs
Miloš Biković i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić postigli su dogovor o dolasku ruske produkcijske kuće "Jelou, blek end vajt", koja će u našoj prestonici snimati film "Hotel Beograd".

Ovim projektom na najbolji način biće promovisan sadržaj glavnog grada Srbije na tržištu Rusije, a poseban akcenat biće stavljen na brojne turističke destinacije koje tokom godine poseti veliki broj ljudi. Gradonačelnik je istakao da mu je bila čast da upozna tako mladog i uspešnog umetnika, čuvenog u svetu, poput Bikovića, i dodao da on ima mnogo ideja i sjajnih projekata na kojima želi da radi u Beogradu.

- Ogroman broj ljudi će zahvaljujući filmu moći da se upozna s našim gradom i da na taj način dalje popularizujemo Beograd i doprinesemo razvoju turizma. Ovo je primer kako treba da razgovaramo i sa ostalim našim mladim uspešnim ljudima, a ima ih mnogo, da ih podržimo da odu u svet, ali isto tako da im damo podršku da se vraćaju svojim korenima i da na taj način činimo naše društvo i Beograd lepšim i boljim - kazao je prvi čovek prestonice.

Biković je rekao da njegova produkcijska kuća "Arhangel studio" ima odličnu saradnju s ruskim produkcijama, od kojih je jedna "Jelou, blek end vajt".

- S njima smo radili na nekoliko projekata i specifičnost eventualne nove saradnje bila bi činjenica da u Rusiji već postoji auditorijum koji prati naš rad. Potencijal promocije Beograda putem filmskih ostvarenja je ogroman, budući da brojke govore da je neke naše projekte po epizodi gledalo i 16 miliona ljudi. Sve moje kolege iz Rusije i Kazahstana koje su dolazile u Beograd bile su oduševljene gradom. Film "Hotel Beograd" će biti komedija, u pitanju je veliki projekat kojim ćemo Beograd predstaviti Rusima na najlepši način, kao pravu evropsku prestonicu i primamljivu turističku destinaciju - rekao je Miloš.

Podrška - Kusturica glumi u filmu
o stradanju Srba na Kosovu

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica pojaviće se kao glumac u filmu "Balkanska međa", čiji je producent Miloš Biković.

- Za mene je velika čast što je čovek takvog kalibra došao da svojim prisustvom i učešćem podrži film. To pokazuje njegovu veličinu, ne samo kao umetnika nego i kao čoveka, što se odazvao jednoj mladoj producentskoj kući, mladim kolegama i što nas je podržao. Neizmerno sam mu zbog toga zahvalan - istakao je Biković, čiji film govori o operaciji ruske vojske pri zauzimanju aerodroma "Slatina" u Prištini.

Premijera je planirana početkom iduće godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE