Obrenovac, 22.08.2019

Peti Artlink festival od 23. septembra do 2. oktobra


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 15.09.2018.
'U ritmu klasike' slogan je petog 'ArtLink festivala mladih talenata' koji će biti održan od 23. septembra do 2. oktobra

Foto:Thinkstock
Na otvaranju, u "Noći klavira", u Kolarčevoj zadužbini će nastupiti francuski pijanisti Mišel Dalberto i Žan-Pol Gasparijan. Njihovim koncertom biće obeleženo 100 godina od smrti Kloda Debisija i vek od završetka Prvog svetskog rata i francusko-srpskog savezništva.

Gost ArtLink festivala biće i mladi pijanista Adik Nojhauz, potomak čuvene pijanističke porodice Nojhauz, koji će se predstaviti resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 26. septembra.

I ove godine, u saradnji s Kolarčevom zadužbinom, deo festivalskog programa biće muzička promenada, na kojoj će 30. septembra nastupiti mlada flautistkinja Mariana Buslehner iz Austrije s pijanistkinjom Alisom Bešević.

ArtLink festival će biti zatvoren 1. oktobra Gala koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u saradnji sa EUNIK-om, na kome će nastupiti festivalski kamerni orkestar ArtLink mladi virtuozi, sa istaknutim koncert majstorom violinistom Robertom Lakatošem i italijanskim solistom Đorđom Mandolezijem, prvim fagotistom Pariskog orkestra.

Na koncertu će biti izvedena dela Vivaldija, Baha, Sedlara i premijerno muzika austrijskog kompozitora Romana Karioloua, koji će se ovom prilikom predstaviti publici festivala, da bi dan kasnije u Italijanskom institutu u Beogradu resital održali Giorgio Mandolesi i pijanistkinja Nataša Šarčević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE