Obrenovac, 19.05.2019

FILMOVI MILENE DRAVIĆ OD DANAS U KINOTECI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 15.10.2018.
Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne

Foto:Tanjug/Tanja Valic
Povodom smrti dive jugoslovenskog glumišta publika će u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke imati prilike da pogleda "WR Misterije organizma", Dušana Makavejeva iz 1971. godine, najavili su iz Jugoslovenske kinoteke.

Već danas u 18 časova, gledaoci će moći da pogledaju film "Prekobrojna", Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 ostavrenje "Poseban tretman", Gorana Paskaljevića iz 1980. godine za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

Od 1. do 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: "Vrata ostaju otvorena", "Čovek nije tica", "Hasanaginica", "Devojka", "Rondo", "Nije lako sa muškarcima", "Sutjeska"... i mnogi drugi.

Knjiga žalosti otvorena je u Jugoslovenskoj kinoteci, pred početak projekcije filma "WR Misterije organizma".

Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8.00 časova ujutru do 22.00 časa, do petka, 19. oktobra do 22.00 časa.

Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE