Obrenovac, 25.06.2019

PROSLAVA JUBILEJA


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 15.12.2018.
Predstava 'PASIVNO PUŠENJE' 50. put u Zvezdara teatru

Foto:Promo/Zvezdara Teatar
Predstava po teksu Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina 18. decembra proslavlja jubilej.

Premijerno je odigrana u oktobru 2016. godine. Glumačku ekipu predstave čine Aleksandar Đurica, Radoslav Milenković, Mladen Andrejević i Marko Baćović.

Radnja predstave prati profesora francuskog jezika, Radišu, koji je zadržan na pariskom aerodromu zbog sumnje da je terorista.

,,Priča o tome šta se događa Srbinu kad pokuša da prenese sarmu preko granice, a ta granica je u Francuskoj. Jedna pošiljka ćerki u Pariz pretvara se u skandal. Ovaj komad je nadrealna komedija vrlo bliska drami, o strahu, paranoji, korupciji. Ta priča je samo na prvi pogled komedija, a iza sebe nosi jednu veliku zapitanost o slobodi’’, rekao je Dušan Kovačević o ovoj predstavi.

Pisac predstave Nebojša Romčević objašnjava temu ove komedije.

,,Komad je zapravo pokušaj Srbina da odgovori na ono što se od njega očekuje. On pokušava da bude politički korektan, pa da bude postmoderan, da bude terorista ako je to potrebno, samo recite sta želite. Međutim oni tamo ne mogu da se dogovore. Sve pa čak i terorizam može biti tema komedije, a naročito reakcije jedne tako složene zajednice kakva je Evropska Unija'', rekao je Romčević.

Prostor u kome se predstava odvija dočarala je Vesna Popović koja je dobila nagradu za scenografiju na 46. Danima komedije u Jagodini.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE