´╗┐ Beogradska performans art scena na jednom mestu

Obrenovac, 18.08.2018

Beogradska performans art scena na jednom mestu


Izvor: Noizz.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.07.2018.
Izlo┼żba 'Beogradska performans art scena - jedan uvid' otvara se u utorak, 17. jula u 20 sati u Galeriji Doma omladine Beograda

Foto:Promo/Noizz.rs


´╗┐

Izlo┼żba "Beogradska performans art scena - jedan uvid" otvara se u utorak, 17. jula u 20 sati u Galeriji Doma omladine Beograda i okre─çe reflektore na neke od najuzbudljivijih i najhrabrijih performansa beogradskih umetnika.

BEOGRADSKA PERFORMANS ART SCENA – JEDAN UVID je izlo┼żba ─Źiji su kustosi Milica Peki─ç i Marta Jovanovi─ç. Osmišljena je i prezentovana na Me─Ĺunarodnoj venecijanskoj nedelji performans umetnosti 2016. godine, sa live performansima studenata PerformanceHUB-a, dok ─çe je na otvaranju u Domu omladine pratiti performans Ivane Ranisavljevi─ç (Armour of Proof).

Izlo┼żba se sastoji iz tri dela.

Prvi deo izlo┼żbe predstavljaju Video razgovori o novim umetni─Źkim praksama 70tih u Srbiji kao serija video intervjua sa Rašom Todosijevi─çem, Erom Milivojevi─çem, Dunjom Bla┼żevi─ç, Ješom Denegrijem i Jasnom Tijardovi─ç, koji se osvr─çu na period 70tih u Beogradu. Kroz razgovore sa umetnicima i kustosima koji su aktivno doprineli razvoju nove umetni─Źke klime, ovi intervjui imaju za cilj da omogu─çe nove uvide u umetni─Źke doga─Ĺaje iz tog perioda. Intervjue su sproveli Stevan Vukovi─ç i Milica Peki─ç, a u produkciji KIOSK platforme za savremenu umetnost.

Drugi deo izlo┼żbe se sastoji od video pregleda rada srpskih savremenih performans umetnika, Marina Markovi─ç sa radom Pressure Me, Branko Miliskovi─ç sa WW3 Lili Marlene i Sanja ─ćopi─ç sa radom Self Portrait.

Tre─çi deo je video dokumentacija performansa studenata PerformanceHUB-a, Sare Kosti─ç i Ivane Ranisavljevi─ç, izvedeni u┼żivo za vreme Me─Ĺunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016. Sara Kosti─ç, predstavila je komad izdr┼żljivosti Glas koji se bavi anksioznoš─çu “nau─Źenog”. Ivana Ranisavljevi─ç je izvela dva rada: Volim te. ┼Żao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti. koji se bavi pitanjima ljubavi, preuzimanja odgovornosti, praštanja i pomirenja; Am I koji se bavi pitanjem slobode i osnovnih ljudskih prava.

Izlo┼żba traje do 3. avgusta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE