Obrenovac, 24.08.2019

'Hate poetry' prvi put u Beogradu


Izvor: Noizz.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2018.
'Hate poetry' je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu

Foto:Promo
"Hate Poetry Belgrade #1" održaće se 19. septembra od 19 časova u Krokodilovom Centru za savremenu književnost. Nemate pojma šta je "hate poetry"? Ukratko - javno čitanje hate-mailova i komentara.

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom.

Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke, a format je dobio brojne nagrade.

Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizuje Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost. Borka Pavićević I Nedim Sejdinović čitaće pred publikom toksične komentare i mailove koje su dobijali poslednjih godina a događaj će moderirati Dragan Ilić.

Broj posetilaca je limitiran na pedeset.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE