Obrenovac, 22.08.2019

SAJAM SE BLIŽI, SPREMITE SE


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 17.10.2018.
Ovo su liste najčitanijih knjiga u Srbiji

Foto:Thinkstock
Najveća regionalna manifestacija posvećena knjizi počinje u nedelju 21. oktobra, a domaći izdavači predstavili su najtraženije naslove.

Prvo mesto na Laguninoj listi najčitanijih knjiga do sada zauzima "Lovac na zmajeve" Haleda Hoseina, najtraženija knjiga u Vulkanovom izdavaštvu je "Uspeh - Što da ne" Džeka Kenfilda, dok se na prvom mestu Geopoetike našla knjiga Justeja Gordera "Sofijin svet".

Na drugom mestu Lagunine liste nalazi se roman "Koliba" Vilijema Pola Janga, a na trećem je ljubavni roman "Avantura nevaljale devojčice" Marija Vargasa Ljose.

Drugu poziciju u Vulkanovom izdavaštvu drži knjiga "Priče za laku noć za male buntovnice 1." Elene Favili i Frančeske Kavalo, dok je na trećem mestu najčitanijih knjiga do sada roman "Šaptač" Donata Karizija.

U Geopoetici nakon "Sofijinog sveta", kao najčitanije knjige našli su se "Emocionalna inteligencija" Danijela Golemana i "Zovem se Crveno" Orhana Pamuka.

Pomenute izdavače pitali smo i koje su knjige trenutno najtraženije. U Laguni je to knjiga Vuka Draškovića "Aleksandar od Jugoslavije", u Vulkanu "Izgubljena Biblija", roman rumunskog autora Igora Berglera, a trenutno najtraženija knjiga Geopoetike je "Ubistvo Komtura" Harukija Murakamija.

63. međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se na Beogradskom sajmu od 21. do 28. oktobra 2018. godine, pod sloganom "Radost čitanja". Zemlja počasni gost je Kraljevina Maroko, dok je "grad gost" ove godine grad Niš.

Sajam knjiga pružiće priliku posetiocima i da se sretnu sa piscima, kritičarima i teoretičarima koji pripadaju domaćoji i inostranoj književnosti.

Pa tako veliko ime marokanske književnosti, Tahar Ben Želun, dobitnik Gonkurove nagrade, dolazi na Sajam. Kao istaknuti gosti izdvajaju se i slovenački pesnik Robert Simonišek, američki pisac Piter Bret, portugalski pisac Valter Ugo Mai i peruanski pisac i novinar Santjago Ronkaljolo. Na Sajam dolazi i Lejla Lalami koja je dobila "American Book Award" za roman "Mavrov izveštaj" i bila u najužem izboru za Pulicerovu nagradu.

Domaći program Sajma knjiga obuhvatiće dijaloško-tribinske celine i izložbe povodom obeležavanja značajnih jubileja u srpskoj književnosti, 200 godina od objavljivanja Vukovog rječnika, 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, 125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog i 150 godina od rođenja Mihaila Petrovića Alasa, istakli su iz organizacije Sajma.

Školski dan na 63. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće četvrtak, 25. oktobar. Pojedinačne ulaznice koštaće 250, a grupne 150 dinara.

Sajam knjiga biće otvoren za posetioce od nedelje 21. oktobra od 10 časova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE