Obrenovac, 18.06.2019

NOVO U JDP-U


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.12.2018.
Počele probe predstave 'NATAN MUDRI'

Foto:JDP Promo
Juče su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe predstave Natan mudri Gotholda Efraima Lesinga. Rediteljka je Jovana Tomić koja prvi put režira u JDP-u, a igraju Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Dubravka Kovjanić, Milica Gojković, Miodrag Dragičević i Joakim Tasić.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, koreografkinja Maja Kalafatić, kostimografkinja Darinka Mihajlović, scenografkinja Jasmina Holbus a kompozitorka Miša Cvijović.

Drama Gotholda Efraima Lesinga objavljena je 1779. godine a na scenu je prvi put postavljena u aprilu 1783. u Berlinu. Delo Natan Murdri dramski je ubedljivo a usredsređeno je na temeljna pitanja savremenog sveta, trpeljivost i netrpeljivost, verske i rasne tolerancije, mogućnost zajedničkog života, solidarnost i milosrđe.

Gothold Efraim Lesing je nemački pisac, kritičar, filozof, teoretičar umentnosti… Jedan je od najzačajnijih predstavnika evropskog prosvetiteljstva i autor prve nemačke građanske drame.

Premijera predstave planirana je za februar 2019. godine na Sceni Studio JDP.

Poslednji mesec u 2018. godini JDP je obeležio premijerom predstave Ujka Vanja Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina i veoma zapaženim gostovanjem u Ljubljani sa predstavama Ajnštajnovi snovi Alena Lajtmena u režiji Slobodana Unkovskog i Slučajna smrt jednog anarhiste Darija Foa u režiji Maje Maletković. Cankarjev dom, gde su predstave igrane, obe večeri je bio popunjen do posledjeg mesta a publika je ovacijama ispratila glumce.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE