Obrenovac, 22.08.2019

'KOLARAC, TVOJ SVET MUZIKE'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 21.01.2019.
Madžar i Meljnikov 31. januara u Beogradu

Foto:Thinkstock
Jedan od naših najuspešnijih pijanista, Aleksandar Madžar, ljubimac beogradske publike, ponovo će 31. januara biti na podijumu "Kolarca", ovog puta na koncertu iz ciklusa "Kolarac, tvoj svet muzike" nastupiće sa svojim kolegom, takođe pijanistom Aleksandrom Meljnikovim, saopšteno je iz Kolarčeve zadužbine.

"Tematski obojen program muzikom Sergeja Rahmanjinova obuhvatiće dela za klavir solo, kao i za klavirski duo, originalne kompozicije, ali i transkripcije. Na programu su Varijacije na temu Šopena, svita br 2, Prelidi iz opusa 23, kao i Simfonijske igre", kaže se u saopštenju.

Koncert slične koncepcije pod nazivom "Nostalgija", koji je uključio i solo pesme Rahmanjinova, nedavno je izveden u briselskoj sali Bozar. Pre beogradskog nasupa duo će imati koncerte u Holandiji i Belgiji.

Madžar, koji ima zavidnu karijeru u inostranstvu, paralaleno sa brojnom solističkim i kamernim nastupima, veoma je posvećen pedagoškom radu. Rođen je u Beogradu gde se i školovao, a potom usavršavanje nastavio u Moskvi, Strazburu i Briselu. Madžarova međunarodna karijera veoma je napredovala nakon osvajanja nagrade na Takmičenju pijanista u Lidsu 1996. godine, ali i u Ženevi, Bolcanu i Milanu.

Ulaznice po ceni od 1.600, 1.800 i 2.000 dinara su u prodaji na biletarnici "Kolarca".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE