Obrenovac, 24.05.2019

SPOJ DVE NAJPOPULARNIJE UMETNOSTI


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 21.10.2018.
Festival muzičkog filma od 31. oktobra do 4. novembra u Art bioskopu Kolarac

Foto:Promo
Treće izdanje filmskog festivala koji spaja dve najpopularnije umetnosti – film i muziku, odvijaće se tokom pet dana i upoznaće domaću publiku sa deset naslova svetske produkcije, dokumentarnih i igranih, koji za temu ili lajt lotiv imaju muziku.

Ove godine selekcija obuhvata šest dokumentarnih i pet igranih filmova, a teme se protežu od Glastonberi festivala, preko igrane biografije Džimija Hendriksa, zatim svedočanstava o škotskoj punk sceni (Big Gold Dream), te ženskom R’n’R bendu L7.

S druge strane, tu su i višestruko nagrađivani umetnički filmovi poput The Song of Sway Lake (Pesma o jezeru Svej), kao i britanska verzija Groznice subotnje večeri, o zaljubljenicima u ples – Northern Soul. Za široku (fudbalsku) populaciju stiže istorijat o nastanku čuvene pesme navijača Luverpula “You’ll Never Walk Alone”, dok ljubitelje vesterna očekuje crnohumorni “road movie” Buckshot (Sačma).

Svakako ne bi trebalo propustiti dokumentarac o Bitlsima (Made on Merseyside), kao ni zanimljivo svedočanstvo o preplitanju politike i pop kulture kroz modernu istoriju Amerike (Monochrome).

Projekcije će se odvijati svakog dana od 18.30 i od 20.30 časova.

Karte su u prodaji, na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 250 dinara.

Festival Muzičkog Filma zajednički organizuju distributerska kuća Visionary Thinking i Paralel-Beogradski Festival Subkulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE