Obrenovac, 25.08.2019

Bokante u velikoj završnici Musicology Barcaffè Sessions (VIDEO)


Izvor: Noizz.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.07.2018.
Oni će 26. jula zatvoriti drugu po redu seriju koncerata Musicology Barcaffè Sessions, koncertom u klubu Bitefartcaffe Summer Stage, na Kalemegdanu

Foto:Promo/Noizz.rs
Osnivač legendardnog benda Snarky Puppy, Michael League, pokrenuo je world music i džez supergrupu - Bokante. Oni će 26. jula zatvoriti drugu po redu seriju koncerata Musicology Barcaffè Sessions, koncertom u klubu Bitefartcaffe Summer Stage, na Kalemegdanu.

Ideja o nastanku benda Bokante rodila se kada je lider Snarky Puppy-ja tokom svoje turneje u Montrealu, čuo magični glas Malike Tirolien. Njen glas i tekstovi na kreolskom i francuskom, uz inovativne bas linije, su ono što pokreće zvuk Bokantea.

Sama reč Bokante na kreolskom znači "razmena" i poručuje da samo pokazivanjem svoje raznolikosti i unikatnosti možemo da shvatimo koliko smo neraskidivo povezani univerzalnim vrednostima. Baš takva povezanost vlada i unutar grupe - muzika koju bend izvodi je mešavina uticaja četiri kontinenta, svako od osam članova benda unosi nešto svoje u zvuk, a kombinacijom različitih muzičkih svetova i entiteta, prenose važne poruke o društvenoj odgovornosti i svesti u današnjem vremenu konflikta.

Članovi benda Bokante su nosioci Gremi nagrada, dok su tri člana Bokantea ujedno i članovi kolektiva Snarky Puppy - Michael League, koji je ovde svoju bas gitaru zamenio bariton gitarom, Chris McQueen i Bob Lanzetti; zatim legenda perkusija Jamey Haddad (svirao sa Pol Sajmonom i Stingom); virtuoz na LapSteel gitari Roosvelt Collier (Lee Boys, Karl Denson); nezamenljivi perkusionisti André Ferrari (Väsen) i Keita Ogawa (Banda Magda, Yo-Yo Ma) i naravno dama iz Guadalupea, Malika Tirolien.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE