Obrenovac, 22.08.2019

Festival ulične umetnosti biće u 'Stattwerk' zgradi


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 22.08.2018.
Svi zainteresovani posetioci moći će da pohađaju i nekoliko kreativnih radionica

Foto:Promo
Umetnički kolektiv "Street Smart" i projektantski biro "Stattwerk" 8. i 9. septembra otvaraju vrata jedne od najinspirativnijih beogradskih street artlokacija – nekadašnju zgradu „Beobanke“, za ulične umetnike i umetnice, kao i za sve sugrađanke i sugrađane.

„Uspavanog beogradskog džina“ oslikavaće neki od najboljih uličnih umetnika i umetnica aktivnih na domaćoj sceni, koji će odgovoriti na temu „Gradska oaza“. Učestvuju: Nikola Mihajlović, Jana Danilović, JUNK, TKV, Das Drogen, Studio Kriška, Ink, Zez Lunatic, Re, Kewa, Anthony Brooks, Resto i Quam.

Svi zainteresovani posetioci moći će da pohađaju i nekoliko kreativnih radionica.

U subotu, 8. septembra, u 12 sati decu uzrasta od 8 do 15 godina očekuje radionica „Crtanje u krug”, uličnog umetnika Quam-a, koja kombinuje klasične slikarske discipline sa igrom.

Istog dana u 13 časova počinju i dve radionice nastale u saradnji sa studentima Fakulteta za medije i komunikacije. Radonica animiranih kolaža „Šetnja herbarijuma” Tamare Tasi i Jane Bjelice uključuje pravljenje digitalnog herbarijuma, a radioničarski program eksperimentalnog i ambijentalnog muzičkog instrumenta „Sonic Junk Harmonic“, Tarasa Subotića i Ivane Miljković, će se sastojati od sklapanja novih muzičkih instrumenata od odbačenih i upotrebljenih materijala.

U subotu u 14 časova će se predstaviti i prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji „Ekobag“ radionicom šivenja torbi od upotrebljenih bilborda i tekstila, a u nedelju od 13 časova Jana Danilović, ulična umetnica, držaće radionicu „Paste up“ namenjenu svima od 15 do 104 godine koji žele da se upoznaju sa paste up tehnikom, koja se koristi za privremene intervencije na ulici.

Broj mesta za radionice je ograničen, a prijavljivanje se vrši putem mejla streetsmartbelgrade@gmail.com.

U okviru festivala ulične umetnosti „rEKOnstrukcija“ odvijaće se oslikavanje murala uživo, dizajnerski i ekološki market, kreativne radionice za decu i odrasle i DJ program, a svi sadržaji su besplatni.

Oba festivalska dana između 18 i 20 časova će se odvijati i sito štampa uživo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE