Obrenovac, 22.08.2019

Afro festival u Muzeju afričke umetnosti


Izvor: Blic,Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 23.06.2018.
Muzej afričke umetnosti organizuje 23. i 24. juna Afro festival

Foto:Promo
Tokom dva festivalska dana, u bašti Muzeja biće organizovane kreativne radionice za decu, prodajni bazar sa bogatom ponudom umetničkih, zanatskih i suvenirskih predmeta iz različitih zemalja Afrike, tematska vođenja kroz stalnu postavku, igraće se afrička društvena igra mankala, ali i brazilska kapuera.

Nedelja, 24. juni, rezervisana je za "Durbar - festival festivala", dan prijateljstva, muzike i plesa koji se ostvaruje u saradnji sa ambasadama afričkih zemalja u Srbiji. Tog dana posetiocima se pruža prilika da uživaju i u kulinarskim specijalitetima afričke kuhinje. Specijalni gost festivala je šesnaestočlana marokanska trupa "Ahvaš iz Imintanuta" koji će izvoditi tradicionalne berberske pesme i plesove iz okoline Marakeša. Ahvaš slavi osećaj zajedništva i u sebi nosi primese preislamskih praksi i verovanja koje se i danas izvode u regiji Visokog Atlasa – planinskog venca koji se proteže kroz centralni Maroko.

U nedelju, 24. juna u 12 sati, u ime Grupe afričkih ambasada akreditovanih u Srbiji, posetiocima će se obratiti Nj.E. Mohamed Amin Belhaž, ambasador Kraljevine Maroko i Ivona Jevtić, sekretarka za kulturu Grada Beograda.
Program festivala možete preuzeti ovde.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE