Obrenovac, 25.06.2019

ZA KRAJ GODINE SPEKTAKL


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2018.
Novogodišnja 'rok opera' u sredu u Centru Sava!

Foto:Promo
Definiciju rok opere ne možete pronaći u udžbenicima, ali zato možete prisustvovati spektaklu gde vrhnski muzičari drže lekciju o ovom muzičkom pravcu.

Ovakvi koncerti retkost su čak i u evropskim i svetskim metroplama, ali već vrsna ekipa muzičara, drugi put za mesec dana pokloniće se pred publikom u beogradskom Centru SAVA.

Više od sto muzičara, koji su sastavljeni od članova novosadskog Big Benda i hora i opera Srpskog narodnog pozorište izvešće više od 20 antologijskih svetskih rok hitova u sredu, 26. decembra, od 20 sati i 30 minuta.

Kao i pred prvi koncert, i ovoga puta, par dana pred nastup, traži se karta više. Svi žele da vide ono što se danima prepričavalo. Sjajni solisti kao što su Zoran Šandorov, Danka Adamov, Nevena Božović, Renata Starović Petošević, Dragana Keler, Jelena Gavrilović, Nikola Mijić i Matija Zanata, poneseni žarom publike, kao nikada do sada izvodili su hitove Tine Tarner, Robija Vilijamsa, Olivera Mandića, grupa Pink Flojd, Dors, Van Helen, Kvin.

Dirigent Fedor Vrtačnik, koji je i sastavio repertoar, oduševljen je kako je publika reagovala i raduje ga što se javljaju ljudi koji žele da ih ponovo vide na sceni i koji su već kupili karte za Novogodišnju rok operu. Posebno ga raduje reakcija na Boemsku rapsodiju, jer kako priznaje, uraditi aranžaman za ovu numeru, bio je pravi izazov:

- Njen nastanak i danas predstavlja misteriju. Ovo rapsodično delo je u suštini sa nizom vrlo kontrasnih raspoloženja, boje i karaktera... Pred sobom imamo kompleksno delo sastavljeno iz šest različitih stavova sa dve potpuno različite sekcije: operske i rok sekcije. Ovaj format sa naglim promenama u stilu, tempu i tonu , neobičan je za rok muziku.

Sam projekat je spektakularan po veličini izvođačkog ansambla i činjenicom da muzički aranžmani još nisu predstavljeni na ovim prostorima, zato i ovoga puta svi očekuju fantastičan prijem od publike, velike ovacije i naravno, zajedničko đuskanje tokom celog koncerta!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE