Obrenovac, 22.08.2019

JEDAN OD NAJZANIMLJIVIJIH PIJANISTA 21. VEKA


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.01.2019.
JEVGENIJ SUDBIN premijerno na Kolarcu!

Foto:Promo
Jevgenij Sudbin je potencijalno jedan od najzanimljivijih pijanista 21. veka po oceni uglednog londonskog The Daily Telegrapha. Premijerno će se predstaviti beogradskoj publici repertoarom kojim iskazuje, na najbolji način, sve svoje vrhunske kvalitete.

Yevgeni SUDBIN, (Jevgenij Sudbin) je ruski pijanista, rođen 1980. godine u Sankt Peterburgu. Muzički talenat i interesovanje za muziku je pokazao rano, već sa pet godina. Godine 1987. započeo je školovanje u svom rodnom gradu na Sankpeterburškom konservatorijumu u okviru programa za talentovanu decu u klasi profesora Ljubova Pevsnera (Lyubov Pevsner).

Nakon dve godine učenja, osvaja prvu nagradu na interacionalnom takmičenju u Berlinu gde će, nakon što je njegova porodica emigrirala, upisati Visoku školu za muziku Hans Ajzler gde nastavlja učenje u klasi profesorke Galine Ivanzove.

Kao stipendista, svoju master diplomu stiče na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu (Royal Academy of music in London) gde 2010. godini postaje i gostujući profesor.

Jevgenij Sudbin je jedan od najvažnijih pijanističkih talenata našeg vremena. Za mnoge je gospodar klavira. Imajući u vidu da se školovao van ruske pijanističke tradicije i da ne pripada tradicionalnoj ruskoj klavirskoj školi, veoma je bitna i zanimljiva činjenica da u oceni same interpretacije Jevgenija Sudbina ističu neobičan senzibilitet s jedne strane, a da njegova savršena tehnika, ipak, itekako podseća na velikane ruske pijanističke scene, Sviatoslava Richtera i Emila Gilelsa.

Jevgenij je visoko hvaljen kao koncertni solista. Sarađivao je sa najznačajnijim i najpoznatijim dirigentima i orkestrima u prestižnim koncertnim dvoranama.

U blistavoj karijeri Jevgenija Sudbina značajno mesto zauzimaju brojna diskokrafska ostvarenja. Snimak Yevgeny Sudbin Plays Scriabin iz 2007. nagrađen je CD godine od strane Britanskog The Telegraph, a MIDEM, međunarodni festival diskografskih ostvarenja, Francuska, je snimak proglasio najboljim snimkom u kategoriji solo izvođenja dok ga je Britanski Gramophon opisao kao “jedan od milion”.

Jevgenij živi u Londonu sa suprugom Sali sa kojom ima troje dece. U slobodno vreme se pasionirano bavi fotografijom.

Program koncerta, koji će se održati u sredu, 27. februara, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u 20 časova:

D.Skarlati, Sonate (izbor)

L.van Betoven, Bagatele op 126

F. Šopen, Balada br.3

P.I. Čajkovski/Sudbin Uvertira Romeo i Julija

K.Sen Sans-Sudbin Danse Macabre

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Cena ulaznica je 1.600, 1.800 i 2.000 dinara

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE