´╗┐ VREME (NI)JE NA NA┼áOJ STRANI

Obrenovac, 21.08.2018

VREME (NI)JE NA NAŠOJ STRANI


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 25.07.2018.
Predstava 'Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi' odigrana isped Muzeja Jugoslavije

Foto:─îASLAV PETROVI─ć/PROMO


´╗┐

"Klima je bila na našoj strani, vreme još nije! #smrtfašizmu" jedan je od najzapa┼żenijih statusa (B.B.Pekar, tj. utisaka sa izvo─Ĺenja predstave „Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi“ na platou ispred Muzeja Jugoslavije.

Baš tu ispred Muzeja Jugoslavije, na simboli─Źnom i va┼żnom mestu, na mestu groba jedne dr┼żave i društva, petoro mladih glumaca upustilo se u pozorišni eksperiment interpretacije savremenih heroja, sa podrškom više od 1200 ljudi.

Predstava "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi", uvela je temu omladinskog aktivizma, pri─Źu porodice Ribar i Slobode Trajkovi─ç, te pokušala da razume šta je zajedni─Źko slavnoj generaciji mladih u Drugom svetskom ratu i mladima danas. Njen uspeh je u recepciji odaziva i interesovanja u uslovima isklju─Źivo usmene reklame od usta do usta.

Da li u Beogradu, u kojem takore─çi više nema ulice Ivo Lola Ribar, doga─Ĺaj Reflektor teatra ohrabruje i revitalizuje savremeni antifašizam, kao logi─Źan odgovor na sve prisutniju suprotnu pojavu, onu kojoj oponira? Verujemo, da, poru─Źuju iz Reflektor teatra.

Predstava je izvedena u okviru Filmstreet festivala, pa su pre komada posetioci imali priliku da pogledaju premijeru dokumentarnog filma Ivana Stojiljkovi─ça "Mogu─çnost pobune" snimanog tokom stvaranja predstave.

Film je omogu─çio publici da kroz mozaik mišljenja pravnika, istri─Źara, sociologa, andragoga, aktivista i umetnika, etablirane mla─Ĺe generacije preispita današnji kapacitet revolucije i osvesti kako smo propustili naše heroje i mogu─çnost da iz pozitivnih istorijskih primera crpimo motivaciju za savremenu društvenu aktivnost.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE