Obrenovac, 18.06.2019

LUDNICA I MALA NOĆNA MUZIKA


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 25.11.2018.
Beogradska filharmonija napravila tehno žurku za pamćenje

Foto:Beogradska filharmonija/Noizz.rs
Šef-dirigent Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija napravili su koncertnu tehno žurku u petak veče u Kolarčevoj zadužbini.

U krcatoj sali sa više od hiljadu ljudi, podmlađena publika je popunila sav slobodan prostor naslanjajući se i na zidove, a bilo je mnogo onih koji su sedeli na podu, piše N1.

Gabrijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije, publici je pružio nešto sasvim jedinstveno - priredio je svojevrsni vodič kroz ovo delo tako što je uoči svakog stava objašnjavao kompozitorove postupke i to na srpskom jeziku, saopštila je Filharmonija.

Publika je čula kako Beogradska filharmonija svira kompoziciju "Ludnice" britanskog autora Tomasa Adeza, koja publiku uvodi u atmosferu mračnog tehno kluba. Kroz kompoziciju otkrivena je mračna strana 20. veka - život u megalopolisima i svim porocima koji ga prate.

Mnogo više od zagrevanja za "tehno žurku" bio je prvoklasan nastup violiniste Sergeja Krilova koji je izveo Drugi koncert za violinu i orkestar Prokofjeva, dobivši ovacije. A sam koncert krunisan tehno "Ludnicom" Adeza, simbolično je započeo "Malom noćnom muzikom" Mocarta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE