Obrenovac, 22.08.2019

SNIMA SE KRIMI-DRAMA 'DRŽAVNI SLUŽBENIK'


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2019.
Režija je poverena Ivanu Živkoviću i Miroslavu Lekiću, a jedna od uloga Žarku Lauševiću!

Foto:RTS/Promo
Novo televizijsko ostvarenje pod nazivom "Državni službenik" na male ekrane stiže najverovatnije na proleće. A sa njim i poslastica. Naime, jedna od uloga poverena je Žarku Lauševiću kome će ovo biti druga televizijska rola posle dugogodišnje pauze, pišu Novosti.

"Državnog službenika" najpre će videti gledaoci "Telekomovog" kanala Superstar, a onda i Javnog servisa. Producent je Predrag Gaga Antonijević, autor hit kriminalističke serije "Ubice mog oca" i filma "Zaspanka za vojnike" (2018), snimljenog po motivima "Srpske trilogije" Stevana Jakovljevića i po scenariju Nataše Drakulić.

Seriju je napisao Dimitrije Vojnov, dramaturg i filmski kritičar, koji je ostao upamćen po ulozi dečaka Zorana u filmu "Tito i ja". Režija je poverena Ivanu Živkoviću i Miroslavu Lekiću, koji je za Novosti potvrdio da će jednu od uloga igrati Žarko Laušević.

- Snimanje je počelo 5. decembra, a već smo snimili trećinu od ukupno 11 epizoda. Ova serija okupila je ekipu mladih glumaca, poput Ljube Bulajića, Marte Bjelice, Nine Nešković, Sonje Kolačarić, ali i iskusnih poput Lauševića, Nebojše Dugalića, Raše Vujovića, Nenada Jezdića i drugih. Glavne uloge tumače Milan Marić i Vanja Dujović. Igraju i glumci iz Hrvatske, poput Gorana Grgića, ali i naš glumac koji živi i radi u Rusiji Petar Zekavica, a tu je i Pero Radičić, glumac koji živi i radi u Nemačkoj - otkriva Miroslav Lekić.

Inače, zajedno sa Lekićem, režiju ovog ostvarenja potpisuje Ivan Živković. Uigran rediteljski tandem radio je zajedno na hit kriminalističkoj seriji "Ubice mog oca". Živković će ponovo sarađivati sa Žarkom Lauševićem u "Državnom službeniku", jer su zajedno već snimili "Korene", najgledaniju prošlogodišnju domaću seriju koja nam je na male ekrane vratila slavnog glumca.

Za ulogu Aćima Katića u ekranizaciji romana Dobrice Ćosića, Žarko je pobrao pohvale i publike i kritike. Vanzemaljska, neprevaziđena - tim epitetima opisana je gluma Lauševića koji je uspeo da nam približi unutrašnji svet Aćima Katića, centralne figure patrijarhalne srpske porodice iz 19. veka, najbogatije u selu, ali koja živi u strahu od pustoši koju nedostatak potomstva donosi.

TEMA SERIJE - BIA

Saznaće se ko za koga radi - neformalni je slogan serije "Državni službenik". Naime, tema serije je BIA, otkriva nam Lekić.

- Ovo ostvarenje je slično "Ubicama mog oca". Laušević igra jednu od većih uloga. Nije negativac, toliko mogu da otkrijem. Seriju smo snimali na lokacijama u okolini Beograda, ali i u Gračanici - kaže reditelj Miroslav Lekić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE